Збірна України вирвала перемогу в битві з Туреччиною на ЧС з баскетболу

Поділитися
Збірна України вирвала перемогу в битві з Туреччиною на ЧС з баскетболу Кирило Натяжко набрав перші два очки українців у переможному матчі © fiba.com
Українці зуміли здобути другу перемогу на чемпіонаті світу в Іспанії, зламавши опір сильної турецької збірної.

Збірна України з баскетболу вирвала перемогу в третьому турі чемпіонату світу з баскетболу, який у ці дні проходить в Іспанії. У битві з Туреччиною українці виявилися сильнішими 64:58.

Завдяки другому успішного результату на ЧС-2014 українці вирвалися в лідери групи С. У наступному матчі команда Майка Фрателло може оформити вихід в 1/8 фіналу турніру - для цього їм необхідно обіграти Нову Зеландію, в активі якої немає жодної перемоги після двох матчів. Поєдинок відбудеться 3 вересня о 16:00.

Українці, як і в попередніх поєдинках проти Домініканської республіки та Фінляндії протягом усього ігрового часу видавали як кілька провальних відрізків, так і вдалі епізоди. У першій половині матчу "синьо-жовті" зазнали проблеми з триочковими кидками, а головне - втратили ключового баскетболіста Туреччини центрового Ашика Умера, який всякий раз перегравав українських "великих" - Кирила Натяжко, В'ячеслава Кравцова.

Але збірна України показала в черговий раз, що сильна не особистостями, хоча і тих, хто здатний вирішити той чи інший епізод у складі "синьо-жовтих" вистачало, а колективною грою. У відсутність везіння у головного українського снайпера Юджина Джетера вирішальні моменти пішла гра у Олександра Мишулы та Ігоря Зайцева, які точними влученнями з-за дуги довели здобули важливі очки для команди в кінцівці поєдинку.

За дві хвилини до кінця Україна відірвалася від суперника на 4-6 очок, і в результаті зберегли перевагу до фінальної сирени. А адже часом в першій чверті турки вели в 6 балів, і здавалося, що українців чекає повторення фінської історії, коли завдяки ривку 17:2 у третій чверті суперник здобув перемогу.

Украина - Турция 64:58 (13:13, 12:13, 16:13, 23:19)

У: Джетер (10 + 6 передач + 5 втрат), Забірченко (3), Липовий (7), Корнієнко (0 + 6 підбирань), Натяжко (4) - старт; Мішула (19), Зайцев (12 + 5 підбирань), Кравцов (5 + 7 підбирань), Пустозвонов (4 + 5 підбирань), Михайлюк (0).

Т: Арслан (9), Гюлер (3), Прелдзіч (14 + 7 підбирань), Хершек (0), Ашик (16 + 20 підбирань) - старт; Саваш (7), Гонлум (4), Акьйол (3), Тунчері (2), Осман (0).

Двоочкові кидки: 14/33 (42%) - 13/37 (35%)

Трьохочкові кидки:10/31 (32%) - 6/15 (40%)

Штрафні кидки: 6/7 (86%) - 14/19 (74%

Підбирання: 35-39; передачі: 12-12; втрати: 10-13

Раніше повідомлялося, що в матчі з Фінляндією збірна України втратила одного зі своїх лідерів атакуючого захисника Сергія Гладиря. Через травму баскетболіст пропустив поєдинок з Туреччиною і може не встигнути відновитися до інших матчів. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі