Збірна України вдало стартувала на чемпіонаті світу з хокею

Відео
Поділитися
Збірна України вдало стартувала на чемпіонаті світу з хокею Українці упевнено стартували на ЧС в Донецьку © iihf.com
На світовій першості в дивізіоні 1В, що проходить у Донецьку, українська команда розгромила збірну Румунії.

Збірна України з хокею вдало стартувала на чемпіонаті світу, який проходить в Донецьку. Змагання у третьому за рангом дивізіоні світових першостей почалися для українців з перемоги над Румунією 8:1.

"Синьо-жовті" поборються за вихід у дивізіон 1А з такими командами, як Польща, Естонія, Литва, Нідерланди.

В інших матчах змагань один із головних конкурентів українців за перше місце Польща без проблем обіграла Литву 5:0, а Нідерланди в напруженій боротьбі були сильнішими за Естонію - 5:4.

Підопічні Олександра Кулікова підійшли до чемпіонату світу у гарному настрої, обігравши двічі напередодні в контрольних матчах чеховський "Витязь" - команду Континентальної хокейної ліги. Ті поєдинки дали тренерському штабу поживу для роздумів і вже через кілька днів тренери визначилися зі складом.

Нинішня збірна вийшла однією з наймолодших за, можна сказати, десятиліття. Якщо раніше кістяк команди складали перевірені бійці покоління 70-х (тобто народжені в 70-ті роки і ознайомлені з хокейними азами ще в радянський час), то зараз Олександр Куликов ризикнув ввести до складу молодих хокеїстів, у тому числі і трьох представників молодіжної збірної (до 20 років).

У чомусь такий крок був продиктований обставинами: досвідчені гравці вже втратили форму, ряд лідерів травмований, а представники КХЛ Костянтин Касянчук і Геннадій Разін зараз грають у фінальній серії "Динамо" - "Трактор" по різні сторони барикад.

Особливо виділяється у "синьо-жовтій" команді 19-річний воротар Павло Ячник з "Беркута", 19-річний нападаючий Віктор Захаров ("Донбас") і його ровесник і колега по амплуа Юрій Петранговський з "Сокола". У стартовому матчі на лід не виходив лише голкіпер - місце у воротах зайняв ще молодий за хокейними мірками, але цілком досвідчений Євген Напненко з донецької команди.

Українці впевнено і злагоджено провели стартовий матч, не надавши суперникові жодного шансу переламати хід гри. Підопічні канадського спеціаліста Тома Скіннера повністю провалили другий період, коли України закинула більшу частину шайб. Дублем у складі господарів відзначився Роман Благий з "Донбасу", який напередодні турніру отримав невелике пошкодження, проте все ж зумів повернутися в форму.

Україна - Румунія 8:1 (1:0, 5:0, 2:1)

Шайби: 02:53 Тимченко (Побєдоносцев, Люткевич) - 1:0; 23:37 Гніденко (Петранговський) - 2:0; 25:16 Міхнов (Бондарєв, Алексюк) - 3:0; 26:12 Р. Благой - 4:0; 33:01 Побєдоносцев (Матерухін, Шафаренко) - 5:0; 33:57 Квітченко (Варламов) - 6:0; 40:32 Писаренко - 6:1; 43:29 Матерухін (Шафаренко, Тимченко) - 7:1; 50:46 Р. Благой (Полоницький) - 8:1

Воротарі: Напненко - Руцуй (33:57 - Катріною)

Кидки: 55 - 13

Штраф: 2 - 12.

Сьогодні українська команда зіграє з Естонією. Початок зустрічі о 20:00. !zn

Читайте також:

Один з кращих українських хокеїстів завершив кар'єру

У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Українець Федотенко приніс перемогу "Філадельфії" над "Вашингтоном" Овечкіна

У фіналі Кубка Гагаріна відбудеться "українське дербі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі