Збірна України у напруженому матчі обіграла Білорусь

Поділитися
Збірна України у напруженому матчі обіграла Білорусь Збірна України здобула-таки перемогу над Білоруссю
В кінцівці виїзного поєдинку українці таки дотиснули Білорусь, яка дійсно виявилася міцним горішком. Тепер в активі "синьо-жовтих" - три очки.

Збірна України у напруженому матчі обіграла Білорусь 2:0 і здобула перші три очки у відбірковому турнірі Євро-2016.

На протязі всього поєдинку українці володіли ініціативою, контролювали м'яч, але ніяк не могли зламати насичену оборону білорусів. Проте в кінцівці з виходом другого форварда - Пилипа Будківського напруга у володіннях суперника зросла і "синьо-жовті" двічі вразили ціль. Один раз "відзначився" Олександр Мартинович, зрізав м'яч у свої ворота, а потім забив Сергій Сидорчук.

Здавалося, що розмови перед зустріччю з Білоруссю про те, що цю команду слід по-справжньому остерігатися, були нічим іншим, як банальним проявом дипломатії, а також обмін стандартними фразами і компліментами. Але на ділі підопічні Георгія Кондратьєва гідно протистояли бойового складу українців.

Відійшовши трохи від стартового натиску українців, господарі пішли вперед. Атаки суперника деколи ставили в безвихідь українців, але вони все ж відбивали їх досить впевнено і легко. Самі ж підопічні Фоменко натрапили у чужій штрафній на масовані редути. Переклад гру на фланг читався. І навіть більше орієнтований на оборону В'ячеслав Шевчук зробив кілька небезпечний кросів, але на його передачі ніхто не відгукнувся.

У другому таймі гра і зовсім перетворилася в досить сумне видовище. Ні Коноплянка, ні Ярмоленку, ні хто-небудь інший не могли по-справжньому загострити ситуацію і отримати вигоду з територіальної переваги і контролю м'яча.

Але як тільки Фоменко кинув у бій другого форварда - молодого Пилипа Будківського, гра в атаці покращилася. А незабаром Будковський взяв участь у гольовому епізоді. Коноплянка прострілив від кутового прапорця, Будковський намагався пробити головою, але влучив зробив це не дуже вдало, і м'яч зрикошетив у коліно захисника Білорусі Мартиновича, який зрізав круглого у власні ворота.

Господарі пішли вперед, адже дійсно хотіли відігратися у що б то не стало. Але замість рятівної нічиєї отримали ще один гол. Нарешті українцям вдалася швидка контратака Коноплянка - Ярмоленко, яка завершилася точним ударом Сергія Сидорчука. До речі, для півзахисника це перший гол за збірну.

Окремо слід відзначити і вболівальників матчу: українців підтримали місцеві фанати, і в підсумку футболісти обох команд отримав чудову підтримку.

Білорусь - Україна - 0:2 (0:0)

Голи: Мартинович, 82 - в свої ворота (0:1). Сидорчук, 90+3 (0:2).

Білорусія: Жевнов, Баланович, Філіпенко, Мартинович (Савицький, 87), Верховцов, Поляків, Драгунів, Кривець, Стасевич (Кисляк, 46), Калачов, Гордійчук (Корніленко, 79).

Україна: П'ятов, Шевчук, Хачеріді, Кучер, Федецький, Едмар (Будківський, 79), Степаненко, Ротань (Сидорчук, 64), Коноплянка, Ярмоленко, Зозуля (Тимощук, 90+1).

Покарання: Кучер, 73. Поляків, 88. Зозуля, 89 (попередження).

Судді: ван Букел, Госсенс, ван Донген (Голландія).

9 жовтня. Борисов. "Борисов Арена".

Наступний матч підопічні Михайла Фоменка проведуть 12 жовтня у Львові проти Македонії, яка 9 жовтня обіграла на домашньому стадіоні Люксембург 3:2.

Раніше півзахисник збірної України Руслан Ротань зауважив, що білоруси сильними самовіддачею і характером. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі