Збірна України не зуміла обіграти Литву в товариському матчі

Відео
Поділитися
Збірна України не зуміла обіграти Литву в товариському матчі Збірна України не зуміла забити у ворота Литви
Українці показали, що можуть добре захищатися - це якщо суперник не високий класом і надійно грає воротар. Зате в атаці у команди Фоменко - все ті ж проблеми з творенням.

У заключному поєдинку 2014 року збірна України зіграла внічию 0:0 з Литвою у товариському матчі, який відбувся в Києві на НСК "Олімпійський".

Протягом усього матчу підопічні Михайла Фоменка володіли перевагою, але не змогли зламати насичену оборону суперника. Втім, навіть незважаючи на відсутність результату, тренерський штаб напевно отримав певну інформацію про новачків і резервистах команди, адже у них було достатньо часу, щоб проявити себе у "синьо-жовтій" футболці.

Таким чином, збірна України йде на канікули до весни 2015 року одним поразкою у пасиві і одній нічиїй і 6 перемогами в активі у 8 поєдинках. Також слід зазначити і те, що за рік українці пропустили лише два м'ячі.

Описувати події на поле в товариському матчі сенсу особливого немає, однак важливо те, що в першому таймі глядачі побачили дещо інший варіант збірної - з Денисом Бойко з "Дніпра" у воротах, "гірником" Іваном Ордецом, Юрієм Вернидубом та Андрієм Пилявским з "Зорі" у захисті, з Пилипом Будківський попереду, з Миколою Морозюком з донецького "Металурга" на лівому фланзі і Дмитром Хомченовским праворуч, а також Денисом Олійником на позиції "під нападником".

За 45 хвилин ці хлопці показали, що можуть як мінімум претендувати на місце у складі збірної - якщо не в основі, то в заявці на матч. Захист вступала в гру досить рідко, але ефективно, адже Литві вдавалося втікати в контратаки. Півзахист часом діяла обережно, але наявність у складі Олега Гусєва, Морозюка, Олійника і Безуса створювало напругу. До речі, саме від динамівців Безуса і Гусєва виходила найбільша ініціатива в організації атак.

Швидше за все, зуміли проявити себе ці футболісти і в другому таймі, але Михайло Фоменко вирішив інакше, випустивши на поле Андрія Ярмоленка і Євгена Коноплянку. Швидше за все коуч хотів домогтися результату, але в підсумку отримав сумбур в атакуючих діях - ризикнемо припустити, що обидва лідера подумки були вже у клубних справах.

Часом складалося враження, що цій команді не вистачає зіграності, - надто банально діяли футболісти в організації атак, а високорослі литовці легко справлялися з навісами. Так і браку в передачах було забагато.

Іншими словами, нічия була досить логічним результатом для зустрічі. Правда під завісу ближче до того, щоб відкрити рахунок були саме гості - українців кілька разів врятував Бойко.

Україна - Литва - 0:0

Україна: Бойко, Морозюк (Федецький, 67), Ордець, Вернидуб (Ковальчук, 46), Гусєв, Хомченовський (Коноплянка, 46), Пилявський, Ротань (Тимощук, 77), Олійник (Ярмоленко, 46), Безус (Сидорчук, 77), Будковський.

Литва: Черняускас, Хведукас, Фредгеймас, Кіянскас, Куклис (Чорних, 58), Славицкас, Вайткунас, Казлаускис (Андрюшкявичюс, 82), Жулпа, Новіковас (Калонас, 75), Матулявичюс (Станкявічюс, 66).

Покарання: Фредгеймас, 15. Коноплянка, 71. Тимощук, 83. Вайткунас, 89 (попередження).

Судді: Агаєв, Зейналов, Хусейнов (Азербайджан).

18 листопада. Київ. НСК "Олімпійський".

Наступний матч українці проведуть у березні 2015 року, і найімовірніше перед зустріччю з Іспанією 27 березня збірна зіграє спаринг.

Читайте також: Йожеф Сабо обурений грою збірної України у захисті

15 листопада в рамках відбірного турніру Євро-2016 збірна України здобула важливу перемогу над Люксембургом. Завдяки трьом голам Андрія Ярмоленка українці перемогли 3:0.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі