Збірна України дізнається суперників з відбору на Євро-2016 у лютому

Поділитися
Збірна України дізнається суперників з відбору на Євро-2016 у лютому
В УЄФА визначилися з календарем відбіркового турніру чемпіонату Європи-2016. Українська збірна може почати боротьбу за поїздку на Євро у жовтні наступного року.

Збірна України дізнається суперників з відбору Євро-2016, який відбудеться у Франції 23 лютого 2014 року, коли у Ніцці відбудеться жеребкування кваліфікаційного турніру.

Як і зазвичай у європейських відбіркових турнірах, учасників змагань буде поділено на 9 груп по 5-6 команд у кожній, бо у відборі візьме участь 53 збірних із 54 членів УЄФА (Франція потрапляє на Євро як країна-господиня). У фінальну частину чемпіонату прямо вирушать по дві кращі команди з кожної відбіркової групи. Це пов'язано з розширенням числа учасників Євро-2016 з 16 до 24 команд.

Відбірний раунд почнеться 7 вересня 2014 року і завершиться 13 жовтня 2015 року. Згідно з новою концепцією УЄФА "Тиждень футболу", матчі будуть проводити в період з четверга по вівторок з початком о 19:00 або 21:45 за київським часом. Спарені поєдинки буде зіграно за такою схемою: четвер/неділя, неділя/понеділок, субота/вівторок.

Зазначимо, що перед жеребкуванням буде враховано кілька чинників: зокрема, в одну групу не зможуть потрапити Вірменія і Азербайджан, Росія і Грузія, а також Іспанія і новачок УЄФА Гібралтар.

Нагадаємо, Євро-2016 у Франції стане першою європейською першістю за три цикли, яку прийме одна країна-господиня. Раніше, нагадаємо ЧЄ приймала Австрія і Швейцарія (2008), а також Україна і Польща (2012). !zn

Читайте також:

Збірна України увійшла до п'ятірки найбільш відвідуваних команд відбору ЧС-2014

Збірна Франції - "темна конячка" чемпіонату світу

Ярмоленка і Коноплянку визнано найкращими футболістами України 2013 року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі