Збірна США виграла ЧС з баскетболу, але не спромоглась побити світовий рекорд

Відео
Поділитися
Збірна США виграла ЧС з баскетболу, але не спромоглась побити світовий рекорд Американці вдруге поспіль виграли золото чемпіонату світу з баскетболу © fiba.com
Американські баскетболісти без проблем розібралися зі збірною Сербією в фіналі чемпіонату світу, який завершився в Іспанії.

Збірна США з баскетболу прогнозовано перемогла на чемпіонаті світу в Іспанії, обігравши у фіналі Сербію 129:92.

Таким чином, "зоряно-смугасті" вдруге поспіль виграли золото світового форуму, але при цьому не зуміли побити світовий рекорд по різниці очок, здобутої над суперником у вирішальному матчі. Для того, щоб перевершити своє ж досягнення 1994 року, американцям не вистачило 8 залікових пунктів. Тоді США здолала Росію 137:91.

Третє місце в Іспанії підкорилося Франції, яка в матчі за бронзу здолала Литву 95:93.

В тому, що представники країни, де і була більш 100 років тому придумана гра з м'ячем і кошиком, виграють ЧС-2014 було мало сумнівів ще до його початку. А вже коли у чвертьфіналі з боротьби вибула Іспанія, яку вважали фаворитом золотої гонки і головними суперниками американців, то фінальний поєдинок практично втратив інтриги.

Власне, підопічні Майка Кшижевски довели це в перші 15 хвилин матчу. Давши суперникам побути лідером протягом декількох хвилин, після своєчасного тайм-ауту, США почали методично нарощувати оберти. Наступні 10 хвилин зустрічі перетворилися на майстер-клас від топ-гравців НБА, в якому найкраще проявив себе Кайра Ірвінг. До речі, саме він у підсумку і став кращим баскетболістом турніру.

загалом, американці вже у другому періоді досягли переваги у 20+ балів, при цьому майже кожна (!) їх атака завершувалася "взяттям" кільця. Питання про переможця було знято з порядку денного, після чого головним питанням було: чи зуміє ця "Дрім-тім" повторити рекорд команди зразка 1994 року, та встановити рекорд за кількістю набраних очок і різницею в рахунку? Тоді американці перемогли Росію 137:91. У підсумку, США не вистачило восьми балів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українському баскетболісту пообіцяли премію за яскраві слем-данки в матчах чемпіонату світу

Таким чином, США завоювали другий поспіль титул чемпіонів світу, зрівнявшись за кількістю золотих нагород турніру з... Югославією (і її приємницею - Сербією). Також американці стали третьою збірної, яка змогла завоювати чемпіонський титул вдруге поспіль. Раніше це вдавалося Бразилії у 1959-63 і, що примітно, знову-таки Югославії - 1998-2002.

США - Сербія- 129:92 (35:21, 32:20, 38:26, 24:25)

США: Ірвінг (26 + 4 передачі), Каррі (10), Харден (23), Фарід (12 + 7 підбирань), Е. Девіс (7) - старт; К. Томпсон (12), Роуз (6 передач), Гей (11), ДеРозан (10), Мейс. Пламли (1), Казінс (11 + 9 підбирань), Драммонд (6)

Головний тренер: Майк Кшишевски.

Сербія: Теодосич (10 + 7 передач), Маркович (3 + 6 підбирань), Калініч (18), Н. Бьелица (18 + 4 передачі), Радуліца (9) - старт; Симонович, Йович (6), Богдан Богданович (15), Бирчевич, Крстіч (4), Катіч (2), Штімац (7).

Головний тренер: Саша Джорджевич.

14 вересня. Мадрид. "Палау де Депортес".

Зазначимо, що для збірної України, яка дебютувала на світових форумах, не зумівши з двома перемогами пробитися в плей-офф турніру, примітний і інший факт. Центровий сербів Мирослав Радуліца, який виступав за "Азовмаш" в сезоні-2012/13, увійшов в історію як Суперліги найтитулованіший гравець. До цього нікому з представників чемпіонату країни не вдавалося завоювати срібні медалі світового форуму.

До речі, таким чином Суперліга може тепер похвалитися досягненням перед футбольної Прем'єр-лігою. Нагадаємо, що бронзовим призером ЧС-2014 став півзахисник "Динамо" і збірної Нідерландів Джермейн Ленс. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі