Замість "Таврії" та ФК "Севастополь" у чемпіонаті Росії будуть грати "Скіф" та СК ЧФ, - ЗМІ

Поділитися
Замість "Таврії" та ФК "Севастополь" у чемпіонаті Росії будуть грати "Скіф" та СК ЧФ, - ЗМІ © multimedia.pol.dk
Нові клуби, створені на базі українських, готуються до вступу під юрисдикцію Російського футбольного союзу. Команди будуть грати у Сімферополі і Севастополі, оскільки це частина Росії, кажуть кримські керівники.

Футбольні команди "Таврія" і "Севастополь", які завершили сезон-2013/14 у Прем'єр-лізі України, готуються перейти у російський чемпіонат.

Як повідомляє російське видання "Спорт-Експрес", керівники кримських команд почали реєструвати нові юридичні особи і фактично створюють футбольні колективи з нуля.

"У місті створено новий клуб як нову юридичну особу - СК ЧФ, який готовий брати участь у чемпіонаті Росії, - сказав Красильников. - Тобто мова йде не про колишній Севастополь, а про новий клуб. У нас російський засновник. Ми подали всі документи, але не як український, а як вже російський колектив під іншою назвою. Ми як і раніше будемо базуватися в Севастополі - бо це частина Росії", - розповів президент "Севастополя" Олександр Красильников.

"Українські юридичні особи залишаться в Україні, - пояснив ситуацію гендиректор "Таврії" Бойцан. - Ми створили нову юридичну особу з російським засновником. Тепер будемо називатися Скіф. В якій лізі будемо грати? Це вирішиться 7 червня".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 7 червня відбудеться засідання Російського футбольного союзу, на якому будуть обговорювати долю кримських команд. При цьому Красильников стверджує, що у Криму приймуть будь-яке рішення РФС.

Президент РФС Микола Толстих в інтерв'ю "Советскому спорту" розповів, що до ФІФА і УЄФА направлено документи, в яких повідомляють про бажання кримських клубів вступити у російські змагання.

"Провівши консультації з Мінспорту, ми проводимо конференцію. Ми надіслали ФІФА і УЄФА листа про те, що надійшло звернення про прийняття в члени РФС федерацій футболу Сімферополя, Севастополя, Ялті та Керчі. Підкреслю, це не футбольні клуби "Таврія" і "Севастополь", брали участь у чемпіонаті України. Це нові футбольні клуби: СКЧФ з Севастополя, "Скіф" з Сімферополя, Перлина з Ялти, Океан з Керчі, Ахтіар з Севастополя. Всі ці клуби повинні пройти процедури допуску в російські змагання, спортивний принцип має бути головним", - заявив Толстих.

При цьому він зазначив, що його структурі доведеться ще вирішити питання з фінансуванням команд. Нагадаємо, що "Севастополь" фінансував бізнесмен Вадим Новинськй, а "Таврію" - фірми Дмитра Фірташа. Раніше Новинський зазначав, що його клуб буде продовжувати виступати в Севастополі, при цьому не уточняв, в якому саме чемпіонаті.

Слід зазначити, що "Таврія", яка вигравала перший чемпіонат в історії незалежної України, за результатами сезону-2013/14 посіла останнє місце і вперше у своїй історії покинула елітний дивізіон. "Севастополь" фінішував на рекордно високому місці в першості - дев'ятому.

Примітно, що жодних коментарів з боку УЄФА і ФФУ поки не було. !zn

Читайте також:

У "Таврії" вважають, що команда не потрібна українському футболу

"Таврія" і "Севастополь" залишаться без тренерів у разі переходу в російський чемпіонат

Тренер "Іллічівця" розповів, чому "Таврії" не повинно бути в Прем'єр-лізі

Платіні розповів, коли визначиться майбутнє кримських футбольних команд

Суркіс представив позицію ФІФА щодо кримських команд: сезон вони дограють в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі