За золото хокейного чемпіонату посперечаються дебютант і старожил українських першостей

Поділитися
За золото хокейного чемпіонату посперечаються дебютант і старожил українських першостей Хокеїсти з Кременчука © Кременьспорт
Команда з Кременчука, основу якої складають українські юніори, прогнозовано вийшла у фінал чемпіонату України. А ось київський АТЕК досить несподівано став учасник фіналу.

У матчах першого раунду плей-офф хокейного чемпіонату України-2014/15 визначилися команди, які посперечаються за чемпіонський кубок. В серії до двох перемог зустрінуться київський АТЕК і ХК "Кременчук". У фінальному протистоянні кременчужани будуть мати перевагу свого майданчика, позаяк вони виграли регулярну першість.

Перший матч фіналу відбудеться 31 березня в Києві на льоду спорткомплексу "АТЕК", другий і третій поєдинки пройдуть у Кременчуці 3 і 4 квітня.

Чемпіонат України. Плей-офф

Кременчук - Витязь - 2-1

Перший матч - 2:3 Б, другий - 6:3, третій - 5:4.

Дженералз - АТЕК - 0-2

Перший матч - 3:4, другий - 1:3.

Вихід ХК "Кременчук" у фінал був прогнозований як тільки команди видала ударний стартовий відрізок з чотирма перемогами поспіль. Підопічні Дмитра Підгурського виявилися найбільш підготовленими серед всіх учасників змагань, тому вони впевнено перемогли у регулярній першості.

І треба віддати належне харківському "Витязю", який нав'язав боротьбу фавориту у півфінальній серії. Харків'яни виграли перший матч у серії булітів 3:2, а в третій грі були близькі до того, щоб стати авторами сенсації. На третій період команди виходили при лідерстві гостей - 3:2. Однак спочатку Ігор Мікулко, а потім і Володимир Горище з Русланом Забулоновым зробили рахунок 5:3. Все, на що вистачило "витязів" - гол престижу, який на свій рахунок записав 17-річний Сергій Петрович-Алексанян. Асистував йому 45-річний Віталій Литвиненко.

В іншому півфіналі зустрілися київські "Дженералз", які стали єдиним представником попереднього першості, а також ще один представник столиці - АТЕК. Напередодні сезону "генерали" вважалися чи не головним фаворитом, адже підопічні Віталія Давидова постійно тренувалися в очікуванні старту змагань, а головне, зібрали досить непоганий склад.

Однак ці переваги нівелювалися на тлі опонентів, що поступово набирали форму. "Генерали" не зуміли проявити себе в повній мірі в регулярному чемпіонаті, а в плей-офф і зовсім виявилися командою без так званого кубкового характеру. Як підтвердження цих слів - два програних періоди в першому і другому матчах з рахунком 0:2, що є занадто легковажним як для таких двобоїв.

"АТЕК" та "Кременчук" заслужено пробилися у фінал і можна з упевненістю сказати, що гідні один одного. За киян свідчить досвід, за кременчужан - молодість, хороша фізична готовність і зіграність. Як би те ні було, уболівальників чекає напружене протистояння, яке напевно затягнеться на всі три гри.

Додамо, що АТЕК вже ставав чемпіоном України у сезоні-2006/07, проте в тому сезоні чемпіонат проходив без плей-офф. Всього ж на рахунку "екскаваторників" - більше 15 сезонів в українських змаганнях.

Читайте також: Один з найкращих хокеїстів останніх років відмовився виступати за збірну України

Через кілька днів після фінішу чемпіонату України розпочнеться підготовчий збір національної збірної: підопічні Олександра Годинюка будуть готуватися до чемпіонату світу в дивізіоні 1А, який відбудеться 19-25 квітня у польському Кракові. Суперниками українців будуть збірні Казахстану, Італії, Японії, Польщі та Угорщини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі