Юніорська збірна України завоювала путівку на чемпіонат світу-2015

Поділитися
Юніорська збірна України завоювала путівку на чемпіонат світу-2015 © uefa.com
Українці виграли у Болгарії у другому турі Євро-2014, забезпечивши собі виступи на світовому форумі серед 20-річних.

Юніорська збірна України здобула важливу перемогу у другому турі чемпіонату Європи, який у ці дні проходить в Угорщині.

Українські футболісти 1995-го року народження обіграли Болгарію 1:0, забезпечивши собі як мінімум 6-те місце серед 8 учасників змагань, що означає, що наступного року вони зможуть виступити на чемпіонаті світу у Новій Зеландії.

Перемогу українські юніори буквально вирвали у суперника - переможний гол на рахунку півзахисника "Шахтаря" В'ячеслава Танковського. Примітно, що футболіст вийшов на поле за 14 хвилин до гольового епізоду.

Таким чином, завдяки цьому результату, а також нічиїй 1:1 з чинними чемпіонами Європи сербами у першому турі, підопічні Олександра Петракова забезпечили собі як мінімум третє місце у квартеті. У наступному поєдинку українці зіграють із Німеччиною, в активі якої також 4 очки - перемога над болгарами 2:0 та нічия з Сербією 2:2. Вихід у півфінал Євро-2014 може забезпечити і навіть програш німцям, однак лише у випадку, якщо угорці відберуть залікові пункти у сербів.

Поєдинок проходив під проливним дощем, але команди, незважаючи на погодні умови пішли вперед. Болгари деколи виглядали кращими за українців, але надійна гра у рамці голкіпера і капітана Сарнавського звела нанівець всі старання опонента. В одному з епізодів воротар "Шахтаря" і зовсім проявив пік майстерності, впоравшись з 11-метровим штрафним ударом Антоніо Вутова.

"Синьо-жовті" намагалися атакувати, проте їхні намагання виправдалися лише в кінцівці матчу: Міки Орачов збив у своєму штрафному динамівця Артема Бесєдіна, а його одноклубник Ігор Харатін зголосився виконати вирок. Здавалося, що болгар врятувала штанга, але Танковський, що вийшов на заміну, опинився в потрібний час у потрібному місці і вразив ціль - 1:0.

Додамо, що у групі А лідерство захопили юніори Португалії, які розгромили у двох матчах Ізраїль та Угорщину - 3:0 та 6:1. На другому місці - австрійці, які також здобули дві перемоги над цими ж суперниками - 3:0 і 3:1.

Заключні матчі групової стадії українці і всі інші команди зіграють 25 липня, півфінали відбудуться 28-го числа, фінал - 31-го. !zn

Читайте також:

Рейтинг ФІФА: Україна вперше за півроку залишила топ-20, Іспанія впала на 8-ме місце

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі