Юніорська збірна України не зуміла пробитися в півфінал Євро-2014

Поділитися
Юніорська збірна України не зуміла пробитися в півфінал Євро-2014 © uefa.com
Українці, незважаючи на невдалу гру з Німеччиною були близькі до того, щоб вийти в плей-офф турніру і поборотися за медалі. Але в паралельному матчі серби в кінці матчу вирвали перемогу над Болгарією і потіснили Україну.

Юніорська збірна України програла Німеччині 0:2 у заключному турі групового турніру Євро-2014 і фінішувала на третьому місці в своєму квартеті.

До останнього українці претендували на вихід у плей-офф з другого місця: навіть коли на 66-й хвилині поєдинку німці подвоїли рахунок, підопічні Олександра Петракова все ще залишалися на виграшних позиціях. Все зіпсував гол Сербії в паралельному поєдинку з Болгарією. Станиша Мандич на 90+1 хвилині вразив ворота болгар, вивівши свою команду в півфінал.

Втім, фініш на третьому місці дав змогу українцям здобути путівку на чемпіонат світу U-20, який у 2015 році відбудеться у Новій Зеландії.

При нинішньому розвитку футболу в Україні, проблемах у дитячо-юнацькому футболі, а також напливах легіонерів, досягнення команди Петракова виглядає як маленький подвиг. Українці вдруге в історії будуть представлені на світовому форумі серед 20-річних.

Матч пройшов під диктовку збірної Німеччини, українцям залишалося лише зосередитися на захисній тактиці, адже по суті справжніх і природжених бомбардирів у складі "синьо-жовтих" і не було. Дави Шельке вразив ворота Богдана Сарнавського - на початку першого тайму і через 20 хвилин після перерви.

Німеччина - Україна- 2:0 (1:0)

Голи: Зельке, 3 (1:0). Зельке, 66 (2:0).

Німеччина: Шніцлер, Акпогума (Иттер, 77), Хольтхаус, Кемпф, Штарк, Киммих (Трюмнер, 72), Мухтар, Езтуналі, Штендера, Зельке, Брандт (Локемпер, 81)

Україна: Сарнавський, Качараба, Бурда, Маркович, Соболь, Танковський (Ткачук, 71), Чумак, Банасевич (Білоног, 82), Коваленко, Харатін, Бесєдін (Яремчук, 75)

Попередження: Соболь, 36. Маркович, 50. Бурда, 77. Езтуналі, 88.

Після матчу наставник України визнав, що перемога німців була заслуженою, а його підопічним доводилося сподіватися лише на те, що супернику не вдасться забити.

"На сьогоднішній день Німеччина просто сильніша нас. Не можу нарікати на якесь невезіння або небажання хлопців перемогти - просто німці заслужили перемогу. При такій потужній атаці, як у Німеччині, нам залишалося лише зосередитися на обороні своїх воріт", - зазначив Петраков.

Додамо, що у півфіналах Євро-2014 зустрінуться Німеччина та Австрія, а також Сербія і Португалія. Путівку на ЧС окрім півфіналістів і українців отримали господарі турніру угорці. !zn

Читайте також:

Юніорська збірна України завоювала путівку на чемпіонат світу-2015

Рейтинг ФІФА: Україна вперше за півроку залишила топ-20, Іспанія впала на 8-е місце

Український футбол втрачає масовість: у другій лізі стартує всього 10 команд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі