Яхта «Скорпіус» з українсько-російським екіпажем побила світовий рекорд в Антарктиді

Поділитися
© podparusom.net
Яхта «Скорпіус» встановила перший із запланованих чотирьох світових рекордів. Повернутися в Чорне море екіпаж планує через два роки.

Яхта «Скорпіус» з українсько-російським екіпажем побила світовий рекорд з дальності заходу в Антарктиду, повідомив агентству «Інтерфакс-України» капітан яхти Сергій Низовцев.

«Учора ми встановили світовий рекорд і вже повертаємося убік української полярної станції Вернадського», - повідомив Низовцев ввечері в п'ятницю, 16 березня.

За його словами, екіпаж розраховує прибути на станцію за 10 днів, подолавши близько 2 тис. миль.

Нагадаємо, що яхта вийшла в море 17 вересня 2011 року із Сочі й 25 вересня - із Севастополя. Екіпаж має намір побити кілька світових рекордів мореплавання. Перший рекорд уже побитий - яхта змогла зайти в море Росса на 77 градус південної широти; другий - обійти Антарктиду південніше 60 градусів й Північний полюс у районі 65-70 градусів протягом одного календарного року. Третій - по довжині маршруту - 70 тисяч миль і четвертий по тривалості - 2,5 роки.

З початку експедиції на шляху до Південного полюса яхта потрапила в 12 бальний ураган і одержала безліч поломок. Після двох тижнів ремонту вона знову взяла курс на Антарктиду.

Екіпаж експедиції складається з 8 людей: 4 росіянина й 4 українці. Передбачається, що яхта має вернутися в Севастополь наприкінці січня 2014 року, а в Сочі в перших числах лютого. !zn

Читайте також:

Кругосвітній марафон

Український мотоцикліст об'їхав земну кулю за 307 днів

Англійці і росіяни зіграють з українцями на хвилях Київського моря

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі