World Soccer: чемпіонат України - 15-й у світі, трохи гірше російського і китайського

Поділитися
World Soccer: чемпіонат України - 15-й у світі, трохи гірше російського і китайського "Динамо" і "Шахтар" - кращі представники українського чемпіонату © ZN.UA
Авторитетне видання опублікувало рейтинг національних чемпіонатів - лідирує Бундесліга, українська Прем'єр-ліга - на 15-му місці.

Журнал World Soccer запропонував свою класифікацію національних чемпіонатів, прийнявши до уваги відвідуваність, фінанси, інфраструктуру, результативність, змінюваність чемпіонів, наявність зоряних гравців і тренерів, успішність клубів на міжнародній арені.

Перше місце в підсумку зайняла німецька бундесліга. На наступних розташувалися чемпіонати Англії, Іспанії, Італії, Бразилії, йдеться в матеріалі "Спорт-Експресу". Українська першість розділила 15-е місце з бельгійською і турецькою.

Рейтинг видання цікавий тим, що він бере до уваги не класифікацію за суто спортивним принципом (очки, здобуті командами в єврокубках), а дещо інші чинники. Наприклад, цікаво, що за відвідуваністю у всьому світі лідирує Німеччина, клуби якої отримали чудові стадіони після проведення ЧС-2006. Тут беззастережне перше місце тримає фіналіст Ліги Чемпіонів "Боруссія" - у середньому на матчі дортмундців приходять 80 521 глядач.

Якщо за фінансовими параметрами український чемпіонат досить важко ранжувати зважаючи на закритість клубних бюджетів, то, наприклад, по параметру "зірки" визначити положення нашої ліги дуже легко - видання брало до уваги наявність у чемпіонаті гравців, які пограли на ЧС-2010. Таких в українському чемпіонаті виявилося мало, тому тут ми не увійшли в десятку, в яку потрапили навіть ліги Австралії і КНДР.

Колонка "міжнародні успіхи" показує силу того чи іншого чемпіонату відповідно до того, скільки клубів за останній час взяло участь у вирішальних матчах континентальних клубних турнірів, а це - стадія півфіналу. Прем'єр-ліга може похвалитися двома командами - "Шахтарем" і київським "Динамо". Обидва клуби грали в півфіналі Ліги Європи в сезоні-2008/09.

У підсумку, World Soccer відправив чемпіонат України на 15-е місце з дев'ятьма заліковими пунктами. Такий же результат показали бельгійська і турецька ліги.

Що ж, враховуючи виникнення ідеї про об'єднання футбольних чемпіонатів Росії і України, її прихильники і критики отримують хорошу порції інформації до роздумів. !zn

Читайте також:

Президент ФІФА не виключає повторного голосування по чемпіонату світу-2022

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

Україна показала найбільший прогрес серед провідних збірних у рейтингу ФІФА

ПСЖ готовий заплатити за Кріштіану Роналду 100 мільйонів євро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі