Восьмирічний українець встановив світовий рекорд на змаганнях з пауерліфтингу

Поділитися
Восьмирічний українець встановив світовий рекорд на змаганнях з пауерліфтингу
Результат, якому поки немає рівних у світі, офіційно зареєстрували експерти Національного реєстру Рекордів.

У Сумській області восьмирічний хлопчик встановив світовий рекорд на змаганнях з пауерліфтингу. Як повідомила працівник прес-служби вишу Алла Лиховоз, новий рекорд світу у категорії "Підняття найбільшої ваги штанги у жимі лежачи у віці вісім років" зафіксований під час обласних змагань з пауерліфтингу "Богатирські ігри", які проходили на минулих вихідних на базі Інституту фізичної культури Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.
"Автором рекорду є восьмирічний Єгор Леоненко (особиста вага 39 кг), який тренується під керівництвом викладачів Інституту фізичної культури", - зазначила представник інституту.

За її інформацією, під час змагань спочатку Єгор підняв штангу вагою 37,5 кг, повторивши рекорд світу у восьмирічному віці, встановлений у 2007 році американцем Ракімом Ведінгтоном, а потім підняв вагу 40 кг, побивши рекорд. У фінальному підході він показав ще кращий результат: підняв штангу вагою 41 кг, що й було зафіксовано в якості нового рекорду світу.

"Результат, якому поки немає рівних у світі, офіційно зареєстрували експерти Національного реєстру Рекордів. Інформація про нашого Єгора Леоненка буде подана в Книгу Рекордів Гіннеса", - розповіла Лиховоз.

Як підкреслила представник сумського вишу, "за словами особистого тренера юного рекордсмена Андрія Красиліва, Єгор почав піднімати штангу з 6 років і постійно працює над собою, щоб стати найкращим у пауерліфтингу".

Леоненку вручили кубок як "найсильнішому хлопчикові світу".

У змаганнях взяли участь понад 50 учасників різного віку з усієї області, які професійно займаються пауерліфтингом (жимом лежачи). !zn

Читайте також:

У КНДР олімпійців виховують з дитсадка і засилають до табору за погані результати

Важкоатлет Олексій Торохтій приніс Україні третє олімпійське "золото"

Найбідніші країни світу обіцяють найвищі премії за олімпійські медалі

Український уряд підвищив олімпійцям премії за медалі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі