Власник «Карпат» передав клуб уболівальникам, попросивши шукати гроші самостійно

Поділитися
© ckarpaty.lviv.ua
Димінський продовжить фінансувати клуб «Карпати», однак у подальшому клуб під управлінням уболівальників зобов'язаний вийти на самоокупність. «Клуб не повинен залежати від приватних коштів засновників», - упевнений бізнесмен.

Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський підписав договір з організацією «Завжди вірні», яким повністю передав вболівальникам команди управлінські повноваження клубом.

«Сьогодні ми зробили історичний крок, фактично передавши важелі управління клубом, можливість прийняття як глобальних стратегічних рішень, так і висунення поточних ініціатив. Відтепер кожен уболівальник «Карпат» зможе реально впливати на прийняття тих чи інших рішень. Стратегічною метою даної реорганізації ФК «Карпати» є чітке розуміння того, що клуб не повинен залежати від приватних коштів засновників, а з часом отримати самостійну фінансову стабільність», - повідомив Димінський.

Водночас, він заявив, що має намір залишатися інвестором клубу, поки ФК «Карпати» не стане самоокупним.

Як наголошується в повідомленні прес-служби ФК «Карпати», клуб став першим в Україні, яким будуть керувати вболівальники.

Відповідаючи на запитання, як тепер фани будуть взаємодіяти з Димінським, голова Громадської організації «Завжди вірні» Тарас Павлів сказав: «Петро Димінський передав уболівальникам самодостатній європейський клуб зі стабільним фінансуванням і всією необхідною інфраструктурою ... Клуб виконує абсолютно всі фінансові зобов'язання як перед футболістами та працівниками клубу, так і суб'єктами господарських відносин. Все те, що сьогодні є надбанням клубу, його уболівальників - заслуга виключно Петра Димінського і зусиль менеджменту клубу, який він очолює. Тому для нас принципово, щоб Петро Димінський залишився почесним президентом клубу».

Генеральний директор ФК «Карпати» Ігор Дедишин зазначив, що вважає принципово нову для України модель побудови футбольного клубу перспективною і життєздатною. При цьому він навів приклад «Барселони», де вболівальники беруть безпосередню участь в управлінні клубом.

За інформацією прес-служби клубу, акціонерами ФК «Карпати» є дочка Петра Димінського Жанна і акціонерна компанія з обмеженою відповідальністю Крісал Холдінгс ЛТД. Кожен з учасників володіє часткою 50% у статутному капіталі ФК «Карпат».

Петро Димінський очолив ФК «Карпати» у 2001 році. !zn

Читайте також:

Тренерський штаб ФК
«Карпати» відправлено у відставку (відео)

Футболістам ФК
«Карпати» заборонили спілкуватися з пресою

«Шахтар» розгромив «Карпати» з рахунком 5:0

«Карпати» і
«Металіст» позбавили дев'яти очок за договірний матч

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі