Вінченцо Нібалі став першим за 16 років італійцем, який виграв "Тур де Франс"

Поділитися
Вінченцо Нібалі став першим за 16 років італійцем, який виграв "Тур де Франс"
101-ша велобагатоденка подарувала світу спорту нове ім'я: переможцем престижних змагань став Вінченцо Нібалі, який цілком логічно завершив трирічний вдалий відрізок блискучою перемогою на "Турі".

Італійський велогонщик Вінченцо Нібалі став переможцем супервелобагатоденки "Тур де Франс".

Представник казахстанської команди "Астана" протримався у жовтій майці лідера практично всю турнірну дистанцію.

Перемога Вінченцо стала 10-ю італійською в історії "Великої петлі", а сам Нібалі - сьомий велогонщик з Італії, якому підкорився титул. Те, що Нібалі не залишив шансів своїм конкурентам, можна побачити, якщо поглянути на його час проходження перегонів - італієць майже на 8 хвилин випередив усіх у генеральній класифікації. Подібне не вдавалося нікому з 2006 року, коли після тривалого домінування Ленса Армстронга "Тур" виграв його співвітчизник Флойд Лендіс. Проте пізніше виявилося, що він вживав допінг, тому подібна перевага була цілком зрозумілою.

Якщо виключити зі справи допінг, то більшу, ніж у Нібалі, перевагу переможця над найближчим конкурентом востаннє було зафіксовано у 1997 році, коли великий німець Ян Ульріх обігнав Рішара Віранка на 9 хвилин і 9 секунд.

Таким чином, Нібалі записав у свій актив перемогу у трійці найбільш відомих велобагатоденок (Гранд-турів) - "Джиро д'італія" і "Вуельта", в яких він перемагав відповідно у 2013-му і 2010 роках. Італієць став в один ряд з такими відомими велогонщиками як Жак Анкетіль, Феліче Джимонді, Едді Меркс, Бернард Іно і Альберто Контадор.

Звичайно ж, слід відзначити і те, що Нібалі пощастило: з дистанції зійшов британець Марк Кавендіш, потім Енді Шлек з Люксембургу (переможець Туру"-2010), незабаром прийшла черга і іспанця Контадора. У всіх гонщиків - травми. Як старі, так і отримані під час падінь на "Турі"-2014.

Як би там не було, але гонщик, який до своєї перемоги на "Великій петлі" переміг і вдало виступав на інших великих велоперегонах, не може вважатися вискочкою і улюбленцем долі. Звичайно ж, він заслужив на свою перемогу - напруженими тренуваннями, правильним підходом до вибору команди (Нібалі мало не в кожному інтерв'ю дякує своїм партнерам з "Астани" і менеджменту команди), а головне - справжньому бойовому характеру. Фахівці відзначали його натиск і терпіння - що й казати, якщо журналісти прозвали гонщика Акулою. І нехай на Сицилії, батьківщині велосипедиста, знамениті хижаки не водяться, порівняння - вдале.

Додамо, що Україну на "Турі-2014", після пропуску попередніх перегонів, представляв кримчанин Андрій Гривко. Один з ветеранів пелетону, найкращий молодий гонщик "Туру-2005" Ярослав Попович не зумів взяти участь у велобагатоденці з низки причин. !zn

Читайте також:

Українці завоювали першу за вісім років медаль на ЧС з велоспорту

Дискваліфікований за допінг Ленс Армстронг повернув бронзову медаль Олімпіади в Сіднеї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі