В Україні з подачі Януковича може з'явитися Міністерство спорту

Поділитися
Янукович готовий розглянути пропозиції про створення Міністерства фізичної культури і спорту. Крім того, він запропонував прийняти закон про меценатство у спорті.

Президент України Віктор Янукович готовий розглянути пропозиції про створення Міністерства фізичної культури і спорту. Про це він сказав під час виступу на відкритті ІІІ Спортивного конгресу України 18 жовтня, повідомляє прес-служба глави держави.

«Нам слід також разом подумати про створення окремого центрального органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту. Я готовий розглянути ці пропозиції», - сказав Янукович.

«Розумію, що без вирішення організаційно-управлінських питань ситуацію важко зрушити з місця. Сфера фізичної культури і спорту досить розгалужена і має свою специфіку, яку складно порівняти з іншими , - зазначив президент.

Він в той же час закликав представників місцевої і центральної влади, органів місцевого самоврядування активізувати зусилля щодо забезпечення всіх умов для занять громадянами фізкультурою і спортом.

Особливої уваги, на переконання президента, потребує підтримка розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, будівництво спортивних об'єктів.

Також за словами президента, в Україні необхідно ініціювати законопроект про меценатство у спорті. "Ми знаємо, що будуються стадіони за кошти меценатів. Великі ... спортивні споруди, але цього недостатньо. Я переконаний, що цей рух ... треба піднімати, його треба мотивувати і створювати цивілізовані, як кажуть, правила гри. Треба приймати спеціальний закон про меценатство у спорті", - сказав Янукович.

Нагадаємо, що 9 грудня 2010 року Міністерство освіти і науки України та Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту були об'єднані в Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. !zn

Читайте також:

Україна увійшла у п'ятірку претендентів на Олімпіаду-2022

Янукович вручив орден голові МОК і попросив допомогти з Олімпіадою

Янукович розпорядився якось підтримати українську «Формулу-1»

Янукович роздав нагороди за Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі