В Україні може бути створена головна антидопінгова лабораторія Східної Європи

Поділитися
В Україні може бути створена головна антидопінгова лабораторія Східної Європи Жданов має намір слідувати рекомендаціям WADA © Прес-служба Кабміну України
Українська лабораторія може приймати проби спортсменів з інших східноєвропейських країн.

Міністерство молоді та спорту України спільно з Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) розглядають питання про створення в Україні нової антидопінгової лабораторії, яка в підсумку стане головною в Східній Європі.

Саме в Україну в такому випадку будуть направлятися проби спортсменів з усього регіону, в тому числі з Росії. Міністр молоді та спорту Ігор Жданов провів переговори з керівництвом WADA в особі президента Крейга Риді. Сторони обговорили кроки України щодо адаптації до нової редакції Всесвітнього антидопінгового кодексу.

"Тоді ж разом ми розглянули питання про створення в Україні якісно нової, потужної антидопінгової лабораторії WADA, яка може стати основною в регіоні. До неї будуть направлятися проби спортсменів зі всієї Східної Європи, у тому числі з Росії. Президент WADA пообіцяв створити таку базову лабораторію саме в Україні", - сказав Жданов.

"Отримання українською лабораторією статусу WADA-акредитованої виведе боротьбу з допінгом в Україні і у всій Східній Європі на більш високий рівень. Це буде велика міжнародна перемога нашої країни".

Очікується, що делегація WADA прибуде до Києва 26-27 травня для обговорення плану дій по створенню даної лабораторії.

Нагадаємо, в листопаді минулого року WADA дискваліфікувала антидопінгові агентства України, Росії і ще чотирьох країн через невідповідність кодексу організації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі