УЄФА на виборах президент ФІФА підтримає конкурента Блаттера

Поділитися
УЄФА на виборах президент ФІФА підтримає конкурента Блаттера Платіні є давнім опонентом Блаттера © premier.gov.ru, da-medvedev.ru
29 травня все-таки відбудуться намічені раніше вибори глави ФІФА. У кількох країнах Європи зазначили, що будуть підтримувати принца Йорданії Хусейна, Росія віддасть два свої голоси Блаттеру.

Незважаючи на корупційний скандал і кримінальне розслідування діяльності високопосадовців футбольних чиновників, 29 травня в Цюріху відбудуться вибори президента ФІФА. У них візьме участь двоє кандидатів - чинний глава організації Йозеф Блаттер і Алі бін Аль Хуссейн з Йорданії.

УЄФА, всупереч інформації про можливий бойкот виборів нового глави Міжнародної федерації футболу, планує в гонці за крісло президента ФІФА підтримати єдиного опонента Блаттера.

"У принца Алі є всі якості, щоб бути президентом. Я досить добре пізнав його за чотири роки. Він молодий і амбітний. Я хочу проголосувати за нього, тому що вважаю, що він впорається на цій посаді", - говорить президент УЄФА Мішель Платіні.

Традиційно своя позиція у Росії - РФС в розгорівся корупційний скандал у ФІФА бачить загрозу своєму чемпіонату світу, бо росіяни свої два голоси, скоріш за все віддадуть чинному президенту.

Напередодні у Швейцарії відбувся арешт високопоставлених чиновників ФІФА за підозрою в корупції. Трохи пізніше шестеро заарештованих були экстрадированны в США по кримінальній справі, яка розслідувалася ФБР у США. Розслідування стосується процедури вибору країн-господарок чемпіонату світу-2018 (Росія) і 2022 (Катар).



Як повідомляє ВВС, підтримати Блаттера збирається і Азія – АFC проти корупції, але підтверджує своє попереднє рішення, прийняте на з'їзді в Сан-Паулу в 2014 році і схвалена на наступних з'їздах в Мельбурні і Манамі у нинішньому році. Раніше повідомлялося, що Блаттер отримає підтримку і на африканському континенті.

Примітно, що в Федерації футболу України не заявляли про свою позицію, однак очевидно, що з Григорієм Суркісом у керівних органах УЄФА (пост віце-президента і місце у виконкомі організації) українці підтримають лінію європейців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі