Українську тенісистку дискваліфікували за допінг

Поділитися
Українську тенісистку дискваліфікували за допінг Катерина Козлова пропустить всі турніри до кінця літа © womenstennisblog.com
Катерина Козлова знялася з Ролан Гаррос не з-за травми, а, як пізніше з'ясувалося, через позитивну допінг-проби, яку взяли ще в лютому.

Міжнародна федерація тенісу (ITF) повідомила про порушення з боку української тенісистки Катерини Козлової: її допінг-пробі, взятій у середині лютого, виявили сліди заборонених препаратів.

16 лютого 2015 року під час того, як Козлова брала участь на турнірі в Дубаї, вона пройшла допінг-тест, і після вивчення зразка в Монреалі, в ньому були виявлені залишки стимулятора.

Покарання Федерації виявилося досить поблажливим: півроку поза тенісу і позбавлення всіх рейтингових очок і призових, які були зароблені тенісисткою в період з 16 лютого. Це приблизно 190 балів і 40 тисяч доларів. Судячи з усього, Козлова опуститься з 102-го місця, яке вона займає у світовому рейтингу WTA на приблизно 130-е.

Нагадаємо, що в Дубаї Козлова подолала перший раунд змагань, проте потім поступилася росіянці Катерині Макаровій, яка займала на той момент 9-е місце в світовому рейтингу. Нинішній сезон виявився для українки найбільш вдалим в плані спортивних звершень.

Напередодні повідомлялося, що в Парижі на турнірі Ролан Гаррос українка Еліна Світоліна пройшла у третє коло змагань. У напруженій боротьбі 20-річна тенісистка здолала Юлію Путінцеву з Казахстану.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі