Українському футболісту дозволили грати за збірну Азербайджану

Поділитися
Українському футболісту дозволили грати за збірну Азербайджану Павло Пашаєв буде виступати за Азербайджан © football.ua
ФІФА затвердила прохання азербайджанської сторони про надання Павлу Пашаєву права виступати за місцеву збірну.

ФІФА дала дозвіл захиснику запорізького "Металурга" Павлу Пашаєву грати за збірну Азербайджану. Про це повідомляє офіційний сайт азербайджанської федерації футболу.

Перешкодою до викликом Пашаєва було те, що футболіст виступав в офіційних іграх за українські юнацькі та молодіжні збірні.

На рахунку Пашаєва 39 матчів за збірну України U-17, 9 матчів за U-19, 15 - за U-21. Також на його рахунку два поєдинки за національну збірну, однак вони мали товариський статус: в 2009 році проти Словаччини (3:2) і Сербії (1:0).

Найближчий офіційний матч збірна Азербайджану проведе в рамках відбірного турніру Євро-2016. Підопічні хорватського тренера Роберта Просінечкі зіграють 12 червня на виїзді проти Норвегії.

Азербайджан звернувся до ФІФА з приводу Пашаєва ще на початку березня, і тоді багато залежало в тому числі і від позиції Федерації футболу України. Судячи з усього, українці не стали заперечувати проти переходу 27-річного футболіста під крило азербайджанців, так як він вже давно не викликався до табору "синьо-жовтих" і чи зацікавив би тренерський штаб Михайла Фоменка.

Пашаєв має в своєму активі більше 20 матчів за "Дніпро", проте йому так і не вдалося стати основним гравцем команди, тому більшу частину своєї кар'єри він провів в оренді, виступаючи за "Кривбас", "Карпати" та запорізький "Металург". У певний момент кар'єри він не зумів довести свою спроможність і підтвердити аванси видані раніше, і став футболістом середнього як для українського футболу рівня.

Додамо, що у Пашаєва був брат-близнюк Максим, який у віці 20 років загинув в автокатастрофі під Кременчуком. Цілком ймовірно, що саме несподівана смерть брата і вплинула на подальшу кар'єру Павла.

В рамках 24-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги запорізький "Металург" зіграв внічию 0:0 з одеським "Чорноморцем". Запорожці йдуть на 10-му місці в турнірній таблиці. Наступний матч вони проведуть 24 травня у Запоріжжі проти "Зорі".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі