Український тенісист Долгополов повернувся у топ-40 світового рейтингу

Поділитися
Український тенісист Долгополов повернувся у топ-40 світового рейтингу © iSport.ua
Олександр Долгополов завдяки вдалому виступу на турнірі в Ріо займає тепер 38-му сходинку рейтингу АТР. Топ-40 український тенісист залишив чотири місяці тому.

Киянин Олександр Долгополов, завдяки виходу у фінал турніру ATP-500 у Ріо-де-Жанейро, повернувся в число 40 найсильніших тенісистів планети.

Лідер українського чоловічого тенісу піднявся з 54-ї на 38-му сходинку світової класифікації. Нагадаємо, що топ-40 Долгополов залишив 21 жовтня 2013 року, коли опустився на 59-те місце.

Ще один представник України в топ-100 Сергій Стаховський цього тижня займає 88-му позицію (+3). Ілля Марченко розмістився на 165-му місці (-4), Артем Смирнов - на 323-му (+27), а Денис Молчанов - 3440-му - місці (+14).

Зазначимо, що прогрес Долгополова відбувся після вдалого виступу на турнірі в Ріо. У Бразилії Долго здобув ряд важливих перемог і лише у фіналі поступився лідеру світового рейтингу іспанцеві Рафаелю Надалю. Однак слід зазначити і той факт, що на шляху до вирішального матчу 25-річний киянин вдруге у своїй кар'єрі виграв у сильного іспанця Давіда Феррера, який зараз входить до топ-10 табелі про ранги.

Тішить і те, що після успіху в Ріо Долгополов вдало стартував на ще одному турнірі, що проходить за океаном: у мексиканському Акапулько в першому колі він виграв у канадця Вашека Поспішила.

Зазначимо, що найкращою серед українських тенісисток є 19-річна Еліна Світоліна - у новому рейтингу розмістилася на 44-му місці. !zn

Читайте також:

Сергій Стаховський приніс перемогу Україні у матчі Кубка Девіса

Тенісистка Еліна Світоліна встановила черговий рекорд у рейтингу WTA

Australian Open завершився крахом ще одного фаворита - у фіналі Надаль переможений

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі