Український півзахисник "Уфи" відмовився змінювати громадянство на російське

Поділитися
Український півзахисник "Уфи" відмовився змінювати громадянство на російське Зінченко влітку грав за збірну України U-19 © ФФУ
Олександр Зінченко передумав ставати росіянином.

Український півзахисник Олександр Зінченко, виступаючий в чемпіонаті Росії за "Уфу", відмовився від ідеї приймати російське громадянство. Хоча ще в березні планував це зробити.

"Він відмовився від цієї ідеї, - сказав генеральний директор "Уфи" Шаміль Газізов в коментарі ТАСС, - Він хоче зберегти українське громадянство, щоб не вважатися легіонером у європейському топ-клубі. А інтерес до нього є. Ми маємо пропозицію, і, можливо, він піде вже в поточне трансферне вікно. Ми, звичайно, чинити перешкод не будемо, тому що особисто я вважаю, що він в майбутньому гравець світового класу. За спортивним духом було б неправильно його не відпустити".

Можливо, кажучи "щоб не вважатися легіонером у європейському топ-клубі", Газізов мав на увазі перспективу входження України в Євросоюз, після чого українські футболісти не будуть вважатися легіонерами не з ЄС, на яких у ряді західних чемпіонатів є ліміт. Наприклад, в Іспанії не можна заявляти на сезон більше трьох легіонерів не з Євросоюзу.

Зазначимо, що 18-річний Зінченко в лютому підписав чотирирічний контракт з "Уфою", а в минулу суботу забив свій перший гол у чемпіонаті Росії, ставши одним з найкращих гравців у матчі уфімцев проти "Ростова". Раніше півзахисник входив до складу молодіжної команди "Шахтаря". А у липні Зінченко брав участь у чемпіонаті Європи U-19, граючи за збірну України, яка не змогла пробитися в плей-офф.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі