Український хокейний клуб готовий заявитися в чемпіонат Польщі

Поділитися
Український хокейний клуб готовий заявитися в чемпіонат Польщі "Леви" готові взяти участь у чемпіонаті Польщі © hckompanion.org.ua
Поки у Федерації хокею України думають, як зібрати хоча б декілька команд, щоб провести повноцінні змагання, один з минулорічних учасників чемпіонату готовий спробувати свої сили в сусідній Польщі.

Хокейний клуб "Леви", який протягом декількох років представляє Львів, проте в минулому сезоні виступав у чемпіонаті України у Києві, розглядає можливість старту в першості Польщі.

За словами тренера "львів" Сергія Супруна, зважаючи на те, що Федерація хокею України не зацікавлена у проведенні чемпіонату, його команда вже зв'язалася з польською стороною і направила пропозицію про заявку в місцеве першість.

"Ідея з Польщею народилася кілька днів тому. Розуміючи, що чемпіонат України зібрати не виходить, хлопці просто в роздягальні запропонували такий варіант. Ми зв'язалися з Федерацією хокею Польщі, і нас попросили написати офіційний лист запит, який вони розглянуть. Але поки не можна говорити, що ми можемо або будемо там грати, - зазначив в інтерв'ю Супрун iSport.ua.

Незважаючи на те, що "Леви" поки не мають повноцінний бюджет, в клубі оптимістично дивляться в майбутнє і сподіватися, що ідея з польським чемпіонатом втілиться в реальність.

"На даний момент ми знайшли лише часткове фінансування, але його не вистачить для формату участі в чемпіонаті Польщі. Прорахували - покриваємо витрати лише частково. Якщо знайдеться спонсор - я думаю, ми протягом двох тижнів все організуємо. Наскільки я знаю, чемпіонат у Польщі розпочинається 26-го вересня, і в принципі, можна було б попросити місцеву Федерацію перенести старт на тиждень. Думаю, поляки нам не відмовлять", - вважає фахівець.

Додамо, що в сезоні-2014/15 в чемпіонаті Польщі візьме участь 11 колективів. Вісім з них, згідно з регламентом, візьмуть участь в плей-офф розіграють медалі.

Примітно, що польські команди допоможуть українському хокею і в іншому - працевлаштування гравців. На сьогоднішній день вже кілька виконавців готові підписати контракти і продовжити виступи в чемпіонаті Польщі.

Раніше повідомлялося, що двом українським хокеїстам не знайшлося місця в складі російських клубів: у Континентальній хокейній лізі не спромоглись закріпитись воротар Сергій Гайдученко та нападник Євген Бєлухін. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі