Український хокеїст "Донбасу" працевлаштувався у Росії

Поділитися
Український хокеїст "Донбасу" працевлаштувався у Росії Головний козир Олександра Торяника - хороше катання при великих габаритах © hcdonbass.com
"Донбас" розпустив гравців на цілий сезон, тому хокеїсти продовжують шукати варіанти працевлаштування. Росія була традиційним місцем роботи для багатьох українців.

Молодий український нападник Олександр Торяник, який виступав у минулому сезоні у донецькому "Донбасі" продовжить кар'єру в іншому клубі Континентальної хокейної ліги - хабаровському "Амурі".

У минулому сезоні гравець атакуючих ланок збірної України зіграв у 33 матчах регулярного чемпіонату КХЛ, в яких забив чотири голи, а також провів 12 ігор у плей-офф, де заробив 2 очки (1+1).

Нагадаємо, що на час "академічної відпустки, яку було виписано КХЛ через напружену суспільно-політичну ситуацію на сході України гравці донецького клубу отримали можливість укласти контракти з іншими клубами.

Цією опцією вже давно скористалися легіонери, а от українським хокеїстам знайти роботу набагато важче - по-перше, через статус іноземного хокеїста, по-друге, через вік. Втім, ні те, ні інше не стосується 24-річного Торяника, у якого напевно в загашнику є паспорт РФ - нагадаємо, довгий час, вихованець харківського хокею грав у російських клубах, покинувши Україну ще у підлітковому віці. Його повернення, до речі, стало можливим завдяки київському "Беркуту", що підписав у 2012 році контракт із талановитим українцем.

Не розгубився потужний форвард (зріст 195 см, вага 108 кг) і в той момент, коли новопризначений тренер "Донбасу" Андрій Назаров почав більше довіряти українським хокеїстам - Торяник отримав запрошення до табору донеччан.

Додамо, що ще колишній представник донецької команди 32-річний Олександр Матерухін знову повернувся у мінське "Динамо". Про це повідомив офіційний сайт "зубрів". У минулому сезоні Матерухіна забракували в "Донбасі", однак він з легкістю вийшов в ряди провідних хокеїстів "Динамо", ставши одним з кращих бомбардирів у команді. !zn

Читайте також:

Хокейний воротар, який ледь не став росіянином, дебютував за збірну України

"Донбас" відмовився грати в чемпіонаті України - хокеїстів відпустять в інші команди

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі