Український арбітр Абдула пояснив, чому помилився у матчі "Шахтар" - "Динамо"

Відео
Поділитися
Український арбітр Абдула пояснив, чому помилився у матчі "Шахтар" - "Динамо" Абдула працював на матчі "Шахтар" - "Динамо" у вересні © Football24.ua
Арбітр не призначив пенальті за гру рукою Домагоя Віди.

Арбітр Анатолій Абдула, який працював на матчі сьомого туру української Прем'єр-ліги між "Шахтарем" і "Динамо" пояснив, чому не призначив пенальті у ворота киян.

"Я дуже багато разів переглядав цей матч, щоб зрозуміти характер і причину помилки. Коли я дивився запис, то момент з рукою Віди усі побачили лише при третьому повторі, а потім почали говорити про явну гру рукою. Але спочатку ні коментатор, ні режисер цього не побачили.

Периферичним зором не можна побачити все. При стандартах у штрафному майданчику арбітр розставляє пріоритети - більш небезпечні зони, моменти, де може щось трапитися. Якщо в штрафному майданчику борються 4-5 пар, то 1-2 пари ви бачите добре, решту - периферичним зором. У чому складність даного епізоду - ця пара була найбільш далекою від мене, до того ж м'яч змінив траєкторію польоту, тому побачити гру рукою було складніше. Саме для таких моментів УЄФА використовує додаткових арбітрів за воротами", - сказав Абдула.

Також прокоментував помилку арбітра куратор суддівського корпусу ФФУ П'єрлуїджі Колліна: "У такій ситуації у штрафному майданчику дуже легко щось упустити. Саме тому УЄФА почав вводити додаткових асистентів арбітра. Аналізуючи епізод, я зрозумів, що дійсно, гру рукою можна було не побачити. Мене зацікавило інше - чому Анатолій не зафіксував фол Федорчука на Феррейрі, адже він дивився саме на цей епізод.

Як покарали Абдулу? Матч "Шахтар" - "Динамо" відбувся в 7-му турі Прем'єр-ліги. Вчора відбувся 12-й тур. Абдула з сьомого по дванадцятий тури не відсудив жодного матчу УПЛ - тільки два матчі молодіжних команд і одну гру U-21 в Європі".

Читайте також: Два арбітра Прем'єр-ліги зізналися в наявності російських паспортів

Нагадаємо, матч "Шахтар" - "Динамо" в результаті завершився з рахунком 1:1.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі