Українські шпажисти домоглися історичного успіху на чемпіонаті світу

Поділитися
Українські шпажисти домоглися історичного успіху на чемпіонаті світу Українські шпажисти завоювали срібло ЧС © http://fencing2013.hu/
На командній першості світового форуму у Будапешті українські майстри шпаги виграли першу в історії України срібну медаль у цьому виді зброї.

Чоловіча збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Дмитра Карюченка і Віталія Медвєдєва завоювала титул віце-чемпіонів світу, поступившись у вирішальному поєдинку сильній команді Угорщини 38:42.

Такий успіх шпажистів можна сміливо назвати історичним, адже за більш ніж 20 років виступів українців на чемпіонатах світу вперше наша команда піднялася так високо за підсумками змагань.

Раніше українці задовольнялися лише бронзою на чемпіонаті світу в Турині у 2006 році.

Легко пройшовши збірну Ірану в 1/16 фіналу (45:29), наша збірна вийшла на Росію. Протягом поєдинку наші східні сусіди йшли попереду на кілька уколів, але в останньому міні-матчі Богдан Нікішин буквально "на стрічці" зрівняв рахунок, а на додатковій хвилині вирвав перемогу у Павла Сухова - 41:40.

Далі українці перемогли чехів, які раніше несподівано обіграли лідерів світового рейтингу швейцарців, і у півфіналі зустрілися з однією з найкращих команд світу - збірною Франції. Тут події розвивалися за "російським" сценарієм - все вирішили останні секунди зустрічі. І знову не підкачав Нікішин, якому вдалося завдати переможний укол на додатковій хвилині часу і, таким чином вивести свою команду у фінал.

У фіналі українці не зуміли обійти угорців, які завжди вважалися для української команди незручним суперником - 38:42.

12 серпня на арену в Будапешті вийдуть українські шаблістки - у командній першості олімпійські чемпіонки Пекіна можуть поборотися і за нагороди чемпіонату світу. !zn

Читайте також:

Українська шаблістка Ольга Харлан виграла Гран-прі у Франції

Ольга Харлан втретє поспіль стала чемпіонкою Європи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі