Українські легкоатлетки завоювали чотири медалі на чемпіонаті Європи

Поділитися
Українські легкоатлетки завоювали чотири медалі на чемпіонаті Європи Українка Ольга Саладуха стала найкращою в Європі © european-athletics.org
Вдало пройшов для української легкоатлетичної збірної зимовий чемпіонат Європи у Гетеборзі - наші спортсмени завоювали дві золоті, срібну та бронзову медалі. Примітно, що відзначилися лише представниці жіночої команди.

У шведському Гетеборзі відбувся чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні. Такі турніри проводяться раз на два роки у лютому-березні у закритих манежах. Як і інші команди, українські легкоатлети вирушили на турнір у досить експериментальному складі, що не перешкодило нашим лідерам підтвердити свої амбіції і майстерність.

Першу медаль у п'ятиборстві принесла Україні Ганна Мельниченко, яка фінішувала третьою у своїх змаганнях. Відзначимо, що для цієї спортсменки торішній олімпійський сезон склався досить успішно: на Іграх у Лондоні вона фінішувала на 10-му місці, і ось тепер собі в актив вона поклала бронзу європейської першості.

Перемогою завершила свої виступи у Гетеборзі легкоатлетка Наталія Лупу: на дистанції 800 метрів вона правильно розподілила сили у фінальному забігу і випередила своїх конкуренток на останньому колі. Її результат - 2.00,26 зараз є найкращим у зимовому сезоні. Зазначимо, що Лупу стає спеціалісткою у зимовому сезоні - в 2012 році вона завоювала срібло на чемпіонаті світу у приміщеннях.

Другу золоту нагороду принесла Україні володарка бронзи Лондона у потрійному стрибку, чемпіонка світу Ольга Саладуха. Більше того, її стрибок на 14 м 88 см став національним рекордом зимового сезону. Примітно, що найкраще досягнення України на стадіонах було встановлено Іннесою Кравець в 1995 році на чемпіонаті світу...у Гетеборзі.

І, нарешті, срібло завоювала у бігу на 60 м Марія Ремень - також бронзова призерка Лондона-2012. При цьому українка виявила справжній бійцівський характер - за 20 метрів до фінішу вона відчула біль у м'язі стегна, але при цьому долю золота вирішили тисячні секунди. Попереду українки виявилася болгарка Тезджан Наїмова. Марія Ремень з результатом 7,10 секунди повторила свій особистий рекорд, встановлений в попередньому забігу.

Зазначимо, що цей чемпіонат Європи став першим випробуванням для нового керівництва Федерації легкої атлетики України: у листопаді 2012 року президентом ФЛАУ став Ігор Гоцул, який змінив на цій посаді легендарного бігуна Валерія Борзова. Цей же чемпіонат виявився для української збірної одним з найвдаліших за останні роки. !zn

Читайте також:

Українські бігунки пригрозили змінити громадянство через розкрадені премії

Українські легкоатлети звинуватили спортивне керівництво у фінансових махінаціях

Олімпійські ігри-2012. Підсумки збірної України

Українська шаблістка Ольга Харлан виграла Гран-прі у Франції

Зірка легкої атлетики Оскар Пісторіус застрелив свою подругу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі