Українські хокеїсти завершили чемпіонат світу розгромом збірної Кореї

Відео
Поділитися
Українські хокеїсти завершили чемпіонат світу розгромом збірної Кореї © rationallibertariancorner.com
Українці не виконали завдання, поставлене перед ними, і знову будуть в наступному році виступати у другому за рангом дивізіоні світового хокею.

Збірна України з хокею на мажорній ноті завершила чемпіонат світу в дивізіоні 1А в корейському Гояні.

У заключній грі "синьо-жовті" розгромили господарів турніру 8:2. Такий результат дозволив українцям фінішувати на четвертому місці - слідом за Словенією та Австрією, які повернулися в топ-дивізіон, а також головною несподіванкою змагань Японією. До речі, японці до останнього претендували на довгоочікуване через 10 років повернення в еліту, однак словенці обіграли австрійців і випередили азіатів.

Таким чином, збірна України вже в шостий раз не зуміла повернутися в топ-дивізіон, звідки вилетіла в 2007 році. І якщо в 2008-11 роках українці зупинялися за крок до заповітного першого місця, то в 2012-му та нинішньому турнірі по ходу першості виникав ще і питання збереження прописки в дивізіоні 1А. Два роки тому "синьо-жовті" не впоралися з таким завданням і вилетіли в компанію до Румунії і іже з ними. Зараз же лише відверта слабкість збірної Кореї допомогли підопічним Андрія Назарова.

Корея - Україна 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

Шайби: 02:27 Ісаєнко (Петрухно - більш.) - 0:1, 05:34 Матерухін (Шафаренко, Тимченко) - 0:2, 23:01 Благой (Белухін, Падакін) - 0:3, 38:05 Петрухно (Ісаєнко) - 0:4, 38:29 Шафаренко (Матерухін, Наваренко) - 0:5, 41:27 Матерухін (Шафаренко, Тимченко) - 0:6, 46:34 Д. Кім (Чхан) - 1:6, 49:01 Торяник (Квітченко) - 1:7, 49:21 Благой (Кугут) - 1:8, 53:54 Радунске (Чи, Із. Кім - більш.) - 2:8.

Україна: Наваренко - Побєдоносцев, Ісаєнко - Петрухно, Кугут - Скрипець, Ладигін; Падакін - Белухін - Благой, Тимченко - Шафаренко - Матерухін, Варламов - Торяник - Квітченко, Німенко.

Воротарі: Парк (40:00 - Сон) - Селіверстов.

Кидки: 30 - 37.

Штраф: 6 - 6.

І ПШ
1 Словенія
5 4 0 0 1 15:6 12
2 Австрія
5 2 2 0 1 20:14 10
3 Японія
5 3 0 1 1 14:14 10
4 УКРАЇНА
5 2 0 1 2 18:13 7
5 Угорщина
5 1 1 1 2 16:18 6
6 Корея
5 0 0 0 5 12:30 0

Як і очікувалося, головною проблемою складу української збірної був захист, однак до неї по ходу турніру додалася ще й ненадійна гра воротаря Сергія Гайдученка, на якого тренерський штаб робив ставку.

Голкіпер, який в нинішньому сезоні в КХЛ провів менше 10 матчів, виявився неготовим до змагань такого масштабу. Складно говорити, чи було це наслідок відсутності мотивації і неособое бажання грати за Україну, або просто фізичні і психологічні проблеми, що виникли із-за невеликої ігрової практики. Як би те ні було, Гайдученко був постійно на виду у Назарова, тому частково провину за його показники можна покласти і на головного тренера.

Молодий за мірками воротарів Гайдученко зайняв четверте підсумкове місце серед колег по воротарському цеху, показавши не дуже хороший відсоток відбитих кидків - 89,22. Лука Гранчар, голкіпер Словенії, відбив 95,96 % - такий показник є прикладом надійної гри на останньому рубежі. Покажи Гайдученко хоча 93%, українці без проблем вийшли б у вищий дивізіон, адже та ж матчі з Австрією і Японією були програні з різницею в одну шайбу.

Нападники навпаки порадували: українці закинули 18 шайб у ворота не самих слабких опонентів. Роман Благой посів четверте місце серед бомбардирів з 8 (3+5) очками в активі, а Олександр Матерухін - шосте. Саме хороша результативність відсунула на другий план проблеми в захисті, хоча саме з-за них українці і пропускали вирішальні, можна сказати, фатальні голи.

Зазначимо, що місце проведення наступного чемпіонату світу визначиться в травні на конгресі ІІХФ. За нашою инфомаиции одним з місцем проведення турніру може стати Донецьк. !zn

Читайте також:

Українські хокеїсти зазнали другої поразки на чемпіонаті світу

Вперше в збірній України з хокею не будуть представлені гравці легендарного "Сокола"

НХЛ сподівається в найближчому майбутньому відродити Кубок світу з хокею

У Празі вдруге був побитий рекорд відвідуваності матчів КХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі