Українські біатлоністи Семеренко і Семенов виграли Різдвяну гонку в Німеччині

Відео
Поділитися
Українські біатлоністи Семеренко і Семенов виграли Різдвяну гонку в Німеччині Сергій Семенов і Вал Семеренко заробили 28 тисяч євро за перемогу © Оксана Гаранец
Валентина Семеренко та Сергій Семенов здобули впевнену перемогу на очах у заповненого футбольного стадіону у Гельзенкірхені.

Українські біатлоністи Валя Семеренко і Сергій Семенов стали переможцями гонки World Team Challenge в німецькому Гельзенкірхені, яка більш відома за назвою Різдвяна гонка. Українці привезли "на фініші більше 7 секунд німецькій команді Франциска Хільдебранд/Ерік Лессер. Третіми у змаганнях виявилися росіяни Яна Романова і Євген Гаранич.

Таким чином, за 13 років проведення World Team Challenge українські біатлоністи вдруге в історії стають переможцями престижних змагань. Раніше в 2008 році гонку в Гельзенкірхені виграв дует Оксана Хвостенко/Анжрей Дериземля. Також три рази українські пари приходили до фінішу другими - у 2009, 2011 і 2013 роках.

Перший етап змагань передбачав гонку з мас-стартом (4 кола у жінок і 5 чоловіків), і українці прийшли до фінішу лише п'ятими з відставанням у 28,2 секунди від лідерів італійців Доротея Вірер і Лукас Хофер. Проте вже в персьюті (та ж дистанція, що і в мас-старті) Семеренко і Семенов показали хорошу точність на вогневих рубежах, а також скористалися невдачами суперників, показавши хорошу швидкість на нелегкій трасі.

Слід відзначити Сергія Семенова, який витримав психологічний тиск під час останньої стрільби, не допустивши жодного промаху, а потім спокійно дійшовши до фінішу в гордій самотності.

Гельзенкірхен (Німеччина)

Різдвяна гонка

Гонка переслідування

1. Семеренко/Семенов (Україна) - 31.03,2 (4 промахи)

2. Хільдебранд/Лессер (Німеччина-2) - відставання - 7,7 (4)

3. Романова/Гаранічев (Росія) - 15,1 (4)

4. Соукалова/Моравец (Чехія) - 19,4 (5)

5. Шевальє/Фуркад (Франція) - 26,3 (5)

6. Дальмайєр/Граф (Німеччина-1) - 35,1 (8)

7. Хор/Біркеланд (Норвегія) - 36,8 (5)

8. Иннерхофер/Ландертингер (Австрія) - 1.01,2 (6)

9. Вірер/Хофер (Італія) - 1.03,5 (9)

10. Гаспаріні/Вегер (Швейцарія) - 3.16,9 (6)

Читайте також: Валя Семеренко посіла друге місце в гонці переслідування в Естерсунді

На етапі Кубка світу в словенській Поклюці Валя Семеренко двічі поспіль фінішували у трійці кращих - у гонці переслідування та спринті.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі