Українку Ольгу Харлан визнано найкращою шаблісткою року

Поділитися
Українку Ольгу Харлан визнано найкращою шаблісткою року Ольга Харлан - найкраща у світі у своєму виді зброї © lexpress.fr
Спортсменка, яка виграла у 2013 році чемпіонат світу і Європи, заслужено отримала визнання від Міжнародної федерації фехтування.

Українку Ольгу Харлан обрано Міжнародною федерацією фехтування (FIE) найкращою шаблісткою 2013 року.

Нагородження відбудеться 29 листопада у Парижі на конгресі FIE, який буде приурочено до 100-річчя організації.

Відзначимо, що у нинішньому сезоні Харлан завоювала звання чемпіонки світу в особистих і командних змаганнях на світовому форумі у Будапешті. Також їй скорився і четвертий чемпіонський титул на континенті - на європейській першості в Загребі вона втретє поспіль піднялася на найвищу сходинку п'єдесталу.

У нинішньому сезоні Харлан заслужено йшла на першій сходинці світового рейтингу шаблісток, на його вершині вона вступила у сезон-2013/14.

Окрім Харлан нагороди FIE отримають шабліст Веніамін Решетніков (Росія), шпажисти Ана Марія Бринзе (Румунія) і Рубен Лімардо Гасконь (Венесуела), а також рапіристи Аріанна Ерріго (Італія) і Андреа Кассара (Італія).

Відзначимо, що за свою кар'єру 23-річна спортсменка здобула понад тридцять медалей на різних великих міжнародних змаганнях - чемпіонатах Європи та світу, олімпійських іграх, Универсіадах, юніорських першостях.

Окрім того, Ольга Харлан є абсолютною рекордсменкою у номінації Національного олімпійського комітету України "Найкращий спортсмен місяця". Почесне звання, а разом з ним пам'ятну статуетку, диплом та грошову премію від НОК Харлан отримувала 6 разів. !zn

Читайте також:

Українські шаблістки виграли у Росії у фіналі чемпіонату світу

Українські шпажисти домоглися історичного успіху на чемпіонаті світу

Українці знову перемогли в опитуванні Європейської асоціації легкої атлетики

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі