Україна на Паралімпіаді - третя: вже 6 золотих медалей

Поділитися
© с сайта podrobnosti.ua
За результатами другого дня змагань, українська збірна посіла третє місце в загальнокомандному заліку на Паралімпійських іграх-2012, які зараз проходять у Лондоні.

Два останніх запливи 31 серпня на Паралімпійських іграх у Лондоні принесли Україні ще дві золоті медалі. Всього за другий день Олімпіади українські спортсмени завоювали 4 медалі найвищої якості, 3 срібних нагороди та 1 «бронзу».

Так, на дистанції 200 метрів комплексом свою другу золоту медаль на цій Паралімпіаді завоювала Наталія Прологаєва. У фінальному запливі вона була першою зі світовим рекордом.

А на дистанції 50 метрів вільним стилем золоту медаль завоював українець Ескандер Мустафаєв. У фінальному запливі він випередив француза Давида Сметане і чеха Яна Повисіла.

Таким чином, в активі збірної України після двох днів змагань тепер знаходяться 6 золотих, 5 срібних і 5 бронзових медалей, завдяки чому країна піднімається на 3 сходинку медального заліку.

На першому місці влаштувався Китай (13, 10, 11), на другому - Австралія (7, 4, 8). Наступні позиції в десятці рейтингу в порядку убування зайняли: Росія, Великобританія, США, Німеччина, Канада, Бразилія і Нігерія.

На Паралімпіаді-2012 Україну представляє найчисленніша збірна з часів здобуття незалежності. До складу команди входять 155 спортсменів з 24 областей України, які змагатимуться у 12 видах спорту. В цілому команда налічує 232 особи. У порівнянні з виступом на Паралімпіаді в Пекіні, склад збірної оновився на 41% - в ній 64 зараз нових атлети.

Літні Паралімпійські ігри проводяться з 1960 року, а зимові - з 1976 року. Виникнення видів спорту, в яких можуть брати участь інваліди, пов'язують з ім'ям англійського нейрохірурга Людвіга Гутмана, який, долаючи багатовікові стереотипи стосовно людей з фізичними вадами, ввів спорт у процес реабілітації хворих з ушкодженнями спинного мозку.

У цьому році змагання проходять з 29 серпня по 9 вересня, в них візьмуть участь понад 4000 спортсменів-інвалідів. Медалі будуть розігруватися в двадцяти видах спорту. !zn

Читайте також:

В України на Паралімпіаді - перше «золото»

Однонога японка знялася оголеною, щоб потрапити на Паралімпіаду (фото)

Збірну України на XІV літніх Паралімпійських іграх представлять 155 спортсменів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі