Україна вириває перемогу у Польщі на ЧС з хокею, оформляючи "підвищення у класі"

Відео
Поділитися
Україна вириває перемогу у Польщі на ЧС з хокею, оформляючи "підвищення у класі" Українці обіграли поляків © iSport.ua
На чемпіонаті світу в Донецьку українці стали переможцями турніру, завоювавши єдину путівку у другий за рангом дивізіон світового хокею.

Збірна України, поступаючись по ходу зустрічі 0:2, зуміла вирвати перемогу у Польщі і зайняти перше місце на домашньому чемпіонаті світу в Донецьку. Головний приз турніру - путівка в дивізіон 1А.

Олександру Куликову довелося істотно поламати голову над тим, кого поставити у склад на матч, тому що напередодні поєдинку з поляками до травмованого нападаючого Артема Гніденка додалися ще і його колеги по атаці Максим Квітченко і Дмитро Німенко. Добре, що у фахівця і його команди був один день вихідний.

Фактично українці змушені були продовжити гру у три п'ятірки, як це було з Нідерландами. Більше того, вже через якихось шість хвилин після стартового вкидання "червоно-білі" вели в рахунку 2:0, скориставшись помилками в обороні українців та їхньою нервозністю.

Невдалий перший період завершився, а в перерві Куликову вдалося налаштувати своїх підопічних на потрібний лад. У першій половині наступної двадцятихвилинки у ворота Пшемислава Одробни влетіло дві шайби - відзначився Роман Благий і Олег Шафаренко. А ще через п'ять хвилин Олег Тимченко остаточно відправив суперника у нокдаун, від якого ті так і не зуміли оговтатися.

У вирішальному періоді наша команда ще раз відзначилася - на старті періоду Олександр Матерухін скористався відмінною зіграністю з Шафаренком і точним кидком вразив ворота - 4:2. Польща хоч скоротила розрив в рахунку, а трохи пізніше навіть "повозила" українців у їхній зоні, але так і не наздогнала більш майстерного на сьогоднішній день суперника.

Україна - Польща- 4:3 (0:2, 3:0, 1:1)

Шайби: 00:13 Маласіньскі (Колуш) - 0:1; 06:01 Маласіньскі (Дроня, Дутка - більш) - 0:2; 27:42 Благой (Полоницький, Варламов) - 1:2; 28:02 Шафаренко (Тимченко) - 2:2; 36:47 Тимченко (Побєдоносцев, Шафаренко) - 3:2; 40:36 Матерухін (Шафаренко) - 4:2; 52:16 Габрись (Лашкевич) - 4:3

Воротарі: Напненко - Одробни

Кидки: 34 - 27

Штраф: 16 - 16.

"Такий матч гідний фіналу, фіналу чемпіонату світу, де боротьба йшла до самої останньої хвилини", - зазначив на післяматчевій прес-конференції Олександр Куликов.

"В команді є колектив, є дух, хлопці б'ються до самого кінця і вони були за це винагороджені. Нарешті з'явився позитив у збірній. А то все вниз та вниз", -
підсумував наставник.

Головний тренер збірної Польщі, відомий російський фахівець Ігор Захаркін, який у свій час разом з В'ячеславом Биковим приводив російську команду до золота чемпіонату світу, відзначив, що його підопічні просто злякалися перемоги над таким суперником.

"Перемогла дійсно сильна команда. Українські хлопці молодці, вони почали невдало, отримали два голи, але при цьому зібралися. Було видно лідерів, які повели команду за собою. На жаль, мої хлопці злякалися, що можуть обіграти збірну України. Багато хто з них не грали на такому рівні. У цьому і є проблема польського хокею, тому що таких поєдинків за рівнем в лізі дуже мало, а хлопцям потрібен досвід.

Отже, наступний сезон синьо-жовті почнуть в дивізіоні 1А, де будуть виступати збірні Угорщини, Кореї, Японії, а також двоє невдах чемпіонату світу в топ-дивізіоні, що стартує в травні. !zn

Читайте також:

Збірна України вдало стартувала на чемпіонаті світу з хокею

Один з кращих українських хокеїстів завершив кар'єру

"Динамо" вдруге поспіль завоював Кубок Гагаріна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі