Україна увійшла в топ-3 за підсумками другого дня Паралімпіади

Поділитися
Україна увійшла в топ-3 за підсумками другого дня Паралімпіади Цвєтов встановив світовий рекорд © РИА Новости
Українці принесли в скарбничку збірної ще шість золотих медалей.

В Ріо-де-Жанейро завершився другий день Паралімпіади-2016. За його підсумками збірна України здійснила ривок, заробивши 17 нагород - 6 золотих, 5 срібних і 6 бронзових.

Дзюдоїстка Інна Черняк, у якої є проблеми із зором, виступала у ваговій категорії до 57 кг. Українці вдалося дійти до фіналу, де її чекала переможна сутичка з бразилійкою Лусією Да Сілвою Тейшейрою Араужо.

В запливі на 100 метрів на спині першим до фінішу прийшов Геннадій Бойко. Українець залишив позаду італійця Франческо Беттеллу і співвітчизника Антона Кола, яким дісталися срібна і бронзова медалі відповідно. Ще два золота в плаванні Україні принесли Максим Кріпак і Дмитро Залевський. Кріпак став кращим (23,33) в запливі на 50 метрів вільним стилем, а Залевський виграв (1:06.66) стометрівку на спині.

У дівчат у плаванні також в одній з дисциплін кращою стала українка. Катерина Істоміна прийшла до фінішу першою в запливі батерфляєм на дистанції 100 метрів, встановивши при цьому паралімпійський рекорд - 1:09.04.

Ігор Цвєтов ще у кваліфікаційному забігу на 100 метрів зумів встановити світовий рекорд з результатом 12,22 секунди. У фіналі українець знову став першим, але показав час дещо гірше - 12,31 секунди.

Срібні медалі зуміли виграти дзюдоїсти Дмитро Соловей (вагова категорія до 73 кг) та Ірина Хусієва (до 63 кг), Ольга Ковальчук у стрільбі з пістолета з 10-метрової дистанції, а також плавці Євген Богодайко (дистанція 50 метрів фристайлом) та Оксана Хруль (50 метрів батерфляєм).

Бронзовими призерами Ріо стали Олександр Косінов (дзюдо, до 81 кг), Антон Кол (плавання, 100 метрів на спині), Сегрій Паламарчук (плавання, 100 метрів на спині), Ірина Соцька (плавання, 100 метрів на спині), Денис Дубров (плавання, 50 метрів фристайлом), а також збірна України з плавання в командній першості 4 по 50 метрів фрістайлом.

Читайте також: У Ріо-де-Жанейро відкрилася Паралімпіада – 2016

Таким чином, в активі збірної України вже 26 медалей і третє місце в медальному заліку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі