Україна повертається в боротьбу за Кубок Девіса

Поділитися
Україна повертається в боротьбу за Кубок Девіса Сергій Стаховський приніс вирішальне очко Україні © iSport.ua
Тенісна збірна України виграла у шведів і пробилася до плей-офф Світової групи. Вдруге у своїй історії українці мають хороші шанси пробитися в елітний дивізіон великого міжнародного турніру.

Збірна України на кортах дніпропетровської арени "Мегарон" здолала Швецію 3:2 і пробилася до плей-офф Світової групи - елітного дивізіону великого міжнародного турніру з більш ніж 100-річною історією.

У першій групі Євро-Африканської зони українці зуміли пройти без поразок - на початку лютого Олександр Долгополов, Сергій Стаховський, Ілля Марченко і Денис Молчанов, яких вів тренер і капітан Михайло Филима, в напруженій боротьбі здолали Словаччину 3:2. І ось у вирішальному раунді змагань у Євро-Африканській зоні нашій команді належало зіграти проти Швеції.

Як часто буває у Кубку Девіса, сила тієї або іншої команди залежить від наявності у збірної на конкретному матчі зірки або провідного тенісиста, який виступає під егідою АТР. Так може бути, наприклад, з Великобританією, під прапором якої грає Енді Маррей. У випадку якщо ця зірка відмовляється грати за збірну, її шанси значно погіршуються.

Так само було і у випадку зі Швецією, під прапорами якої виступає Робін Содерлінг. Екс-четверта ракетка світу, який узяв паузу у професійній кар'єрі через важку хворобу (мононуклеоз), хоч і не виходив на корти вже два сезони, але далі міг становити серйозну небезпеку для української команди. Тим не менш, Содерлінг все-таки не зіграв за Швецію.

З іншого боку, українці вже протягом 4-5 років мають непогану команду, яка славиться своїми бійцівськими якостями і приємною атмосферою у колективі. Тим більше, що з нинішнього розіграшу Кубка Девіса до ігор за збірну знову приступив Олександр Долгополов - 23-тя ракетка світу.

У Дніпропетровську українці робили ставку на всі поєдинки - і на одиночні зустрічі лідерів Стаховського і Долгополова, і на парний розряд. Але після легкої перемоги Долгополова над Ісаком Ардіссоном (6:2, 6:0, 7:6) українця очікували тимчасові невдачі. Молчанов поступився Маркусу Ерікссону (5:7, 6:4, 4:6, 4:6), а в парному матчі разом зі Стаховським шведському дуету Роберт Ліндстедт/Йохан Брюнсторм (4:6, 3:6, 6:3, 7:6, 4:6).

Однак 7 квітня українці взяли своє: спочатку Олександр Долгополов у чотирьох партіях обіграв Ерікссона (3:6, 6:1, 6:4, 6:3), а трохи пізніше Сергій Стаховський у мінімальній кількості сетів взяв перемогу у протистоянні з Арвідссоном (6:2, 6:3, 7:5), принісши Україні загальний успіх у поєдинку.

Зазначимо, що це вже другий успіх українців подібного масштабу: у 2009 році Україна грала у плей-офф Світової групи проти Бельгії, проте успіх тоді посміхнулася нашому суперникові - 2:3.

У нинішньому плей-офф нашими суперниками можуть стати такі сильні команди як Іспанія, Хорватія, Німеччина та Швейцарія. 10 квітня у жеребкуванні визначиться, яка ж саме команда боротиметься з українцями за вихід в еліту. Сам матч плей-офф відбудеться у вересні.

За трофей у розіграші-2012/13 посперечаються Канада і Сербія, а також Аргентина і Чехія. !zn

Читайте також:

Енді Маррей перемагає у Майамі і вперше піднімається на другу сходинку рейтингу

Названо найбагатшого спортсмена у світі

Українські тенісисти зберегли позиції у світовому рейтингу

"Спортивний Оскар" дістався боксерові і фехтувальниці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі