Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею

Поділитися
Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею Арена "Дружба" знову може прийняти чемпіонат світу © hcdonbass.com
Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін повідомив, що Донецьк знову може прийняти міжнародні змагання у рамках чемпіонату світу в дивізіоні 1А.

Українська сторона подала заявку на проведення чемпіонату світу 2014 у дивізіоні 1А, другому за рівнем у світовій табелі про ранги.

Про це повідомив президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін на прес-конференції, присвяченій виступу української збірної на чемпіонаті світу в Донецьку. Нагадаємо, що за його підсумками, "синьо-жовті" отримали "підвищення в класі", відправившись до групи А першого дивізіону.

"Враховуючи позитивні відгуки з приводу донецького чемпіонату з боку Міжнародної федерації хокею (IIHF), ми вже подали заявку на проведення змагань в наступному сезоні в дивізіоні 1А", - заявив Брезвін.

"Думаю, Україна має гарний імідж в ІІХФ. Ми впоралися з проведенням попередніх турнірів - юніорським і молодіжними чемпіонатами, фінальним етапом розіграшу Континентального Кубка. Розуміємо, що можуть бути серйозні заявки з боку Японії, Кореї, інших учасників змагань. Але ми будемо працювати в цьому напрямку", - зазначив Анатолій Іванович.

Україна вже приймала чемпіонат світу такого високого рангу - у сезоні 2010/11 в Києві, українська збірна програла єдину путівку в еліту світового хокею Казахстану. Після ж певних реформ у системі чемпіонатів з дивізіону 1А вже дві найкращі команди отримують пропуски на топ-рівень. Тому українці, у разі затвердження кандидатури Донецька, можуть отримати додаткову перевагу в боротьбі за чергове "підвищення в класі" - підтримку глядачів.

"Де б ми не грали, перед командою буде завжди ставитися завдання перемагати в кожному матчі", - зазначив головний тренер збірної Олександр Куликов.

"Впевнений, що Україна отримає цей чемпіонат. Так, рівень суперників у цих змаганнях буде значно вищим, але сенсу в тому, щоб просто виходити на лід і програвати, я не бачу. Постараємося перемагати і надалі".

Зазначимо, що місце проведення чемпіонату світу у дивізіоні 1А, втім, як і інших змагань збірних різного рівня під егідою ІІХФ, визначиться у травні на конгресі ІІХФ, який відбудеться в середині травня у Стокгольмі. !zn

Читайте також:

Збірна України вдало стартувала на чемпіонаті світу з хокею

В НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай у НХЛ Андрій Назаров

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі