УЄФА на Євро-2012 заробив 1,4 млрд євро

Поділитися
© lifedon.com.ua
Заробіток УЄФА від Євро-2012 перевищив доходи від чемпіонату Європи 2008 року на 32 млн євро і доходи чемпіонату Європи 2004 року на 530 млн євро.

Доходи Союзу європейських футбольних асоціацій від проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році склали 1,383 млрд євро. Про це йдеться у презентації підсумків турніру, поданій операційним директором УЄФА Events SA Мартіном Калленом і директором оргкомітету «Євро-2012 Україні» Маркіяном Лубківським.

Зокрема, доходи УЄФА від продажу прав на телетрансляції матчів турніру склали 815 млн євро, від послуг односторонньої трансляції - 22 млн євро, від спонсорської підтримки та продажу ліцензій - 315 млн євро, від продажу пакетів гостинності - 101 млн євро, від продажу квитків на матчі - 130 млн євро.

«Ми задоволені фінансовими результатами, які отримали в результаті проведення турніру в Україні та Польщі», - зазначив Каллен.

Лубківський підкреслив, що чемпіонат Європи з футболу - найбільш масштабний і найкраще організований спортивний захід в Україні за всю історію незалежності, і УЄФА задоволений всіма аспектами його проведення.

Загальний заробіток УЄФА від Євро-2012 перевищив доходи від чемпіонати Європи 2008 року, який пройшов в Австрії та Швейцарії, на 32 млн євро і доходи чемпіонату Європи 2004 року в Португалії на 530 млн євро.

Євро-2012 проходив з 8 червня по 1 липня у восьми містах України та Польщі. Збірна України заробила 10 млн євро для Федерації футболу України на чемпіонаті: 8 мільйонів склав бонус для кожної збірної, що бере участь в турнірі, 1 млн заробили за перемогу над збірною Швеції, ще 1 млн - за третє місце в групі D. Сама команда від ФФУ отримає 1 млн євро. !zn

Читайте також:

Хто скільки заробив на Євро-2012: УЄФА розподілив призовий фонд

Після Євро-2012 Україна піднялася в рейтингу ФІФА на 6 пунктів

УЄФА назве підсумкові цифри з прибутку від Євро-2012 навесні 2013 року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі