У матчах проти голоду в Африці візьмуть участь 300 європейських футбольних клубів

Поділитися
У матчах проти голоду візьмуть участь 300 професійних футбольних клубів у 20 лігах у 16 європейських країнах.

Кампанія «Професійний футбол проти голоду» в ці вихідні повернеться на сотні європейських футбольних стадіонів. Цього разу вона зосереджена на запобіганні гуманітарній катастрофі в африканському регіоні Сахель, де мільйонам людей загрожує продовольча криза, викликана посухою, хронічною бідністю, високими цінами на продукти харчування, міграцією та конфліктами.

Кампанія організована Асоціацією європейських професійних футбольних ліг, Європейською комісією і Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО). Наймасштабніший «Матч проти голоду» відбудеться 30 березня, повідомляє центр новин ООН.

До моменту закінчення останнього матчу, який буде зіграно 2 квітня, заклики кампанії облетять весь континент: від Глазго до Відня і від Малаги до Новосибірська. В іграх проти голоду візьмуть участь 300 професійних футбольних клубів у 20 лігах у 16 європейських країнах.

«Ми повинні діяти зараз, щоб допомогти людям самим надати собі допомогу. Водночас нам необхідно підвищити стійкість місцевого населення, щоб вони не переходили зі стану однієї кризи до іншої, не допускати ситуації, коли засуха неминуче переросте в голод», - сказав генеральний директор ФАО Жозе Граціану да Сілва.

«Футбол - це ідеальний інструмент для того, щоб пролити світло на скрутне становище людей в Сахеле», - зазначила член Європейської комісії з питань міжнародного співробітництва, гуманітарної допомоги та кризового реагування Крісталіна Георгієва.

«Ми всі терпимо приниження, коли будь-хто в бьдь-якій країні вмирає від голоду», - сказав бразильський футболіст Роберто Карлос, який у даний час є директором команди «Анжи» (Махачкала, Росія).

Колишній воротар італійської національної команди і посол кампанії від італійської ліги серії А Франческо Тольдо також приєднався до кампанії і заявив, що «люди в Сахеле, можливо, думають, що світ забув про них. У ці вихідні дні європейський футбол висловить свою солідарність з ними. Вони побачать, що вони не самотні».

30 березня в Дортмунді відбудеться матч проти голоду між футбольними клубами Боруссія Дортмунд і ВФБ Штуттгарт.

Сахель - тропічна савана в Африці, яка є своєрідним переходом між північною Сахарою і південними, більш родючими землями. Сахель простягнувся на 3,9 тис. км від Атлантичного океану на заході, до Червоного моря на сході, у поясі, ширина якого змінюється від декількох сотень до тисяч кілометрів; покриває площу, рівну 3 млн кв. км. !zn

Читайте також:

У Північній Кореї розпочалася продовольча криза

ООН: Наслідки світової економічної кризи будуть відчуватися ще довгі роки

Пан Гі Мун: «Світ усе ще звертається до ООН за моральним і політичним лідерством»

Продовольча криза - проблема глобальна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі