У "Таврії" через російські ЗМІ повідомили про бажання перейти у чемпіонат Росії

Поділитися
У "Таврії" через російські ЗМІ повідомили про бажання перейти у чемпіонат Росії Схоже, що думкою цих уболівальників "Таврії" керівництво клубу не поцікавиться © football.ua
Генеральний директор сімферопольського клубу в інтерв'ю одній з російських спортивних газет зізнався, що в "Таврії" готові вже найближчим часом перейти грати в чемпіонат Росії. Олександр Бойцан сподівається, що його підопічних візьмуть в російську Прем'єр-лігу.

Генеральний директор сімферопольської "Таврії" Олександр Бойцан зазначив, що його клуб грає для вболівальників, тому найближчим часом керівники першого чемпіона незалежної України готові серйозно зайнятися питанням переходу в російський чемпіонат.

"Про щось конкретне можна говорити, якщо буде підписано документи, що все буде оформлено юридично. Зараз - перехідний період. Зараз "Таврія" - член Федерації футболу України і української прем'єр-ліги. Будемо в штатному режимі проводити матчі, що залишилися. Після політичних рішень будемо розуміти, куди далі рухатися", - говорить Бойцан в інтерв'ю виданню "Советский спорт".

"Якщо Крим буде у складі Росії, звичайно, і спортивну складову потрібно підводити до відповідних норм. Але не хочеться грати у другому дивізіоні. Все-таки Таврія - перший чемпіон незалежної України, клуб з великими традиціями. Сподіваюся, буде прийнято рішення щоб кримські команди взяли участь у РФПЛ. Але поки говорити про це рано", - зазначив керівник.

Нагадаємо, що дві кримські команди Прем'єр-ліги - сімферопольська "Таврія" і "Севастополь" - взяли участь у 21-му турі чемпіонату, зігравши на виїзді відповідно з київським "Динамо" (1:2) і дніпропетровським "Дніпром" (0:3). При цьому проблеми з тим, щоб дістатися до місця подій, виникли не у севастопольців, а у сімферопольської команди - до Києва, де було наказано ФФУ провести домашній матч "Таврія" дісталася за допомогою організованого президентом "Динамо" Ігорем Суркісом авіачартера з Туреччини.

Бойцан зазначив, що надалі "Таврія" має намір проводити домашні матчі у Сімферополі, адже на його погляд, загрози для глядачів існували лише у день проведення сепаратистського референдуму 16 березня.

"Будемо наполягати на проведенні матчів, що залишилися, в Сімферополі. Тут все спокійно. Ми граємо не тільки результату, але і для вболівальників. Так ми пішли на те, щоб зіграти в минулому турі з " Динамо " у Києві, бо тут був і референдум, і провокації були можливі. Але надалі грати без вболівальників немає сенсу", - резюмував гендир "Таврії".

Як відзначає видання, представники "Севастополя", який пов'язують з ім'ям народного депутата і бізнес-партнера Ріната Ахметова Вадима Новинського, поки не коментують ситуацію з можливим вступом до РПЛ. Зате свій коментар дав генеральний секретар Російського футбольного союзу Анатолій Воробйов. За словами чиновника, для входження українських команд у чемпіонат слід дочекатися, поки завершаться всі політичні процедури.

"Потім можна проводити консультації з ФІФА та УЄФА, зокрема, з комітетом професійного футболу. Крім того, ліги повинні розглянути це питання. Читав, що поточний сезон кримські клуби збираються догравати у чемпіонаті України. Є певна процедура. Це довга історія і поки вона лежить у політичній площині. Свого часу порушували питання щодо команди з Абхазії, але історія нічим не закінчилася", - резюмував чиновник.

Нагадаємо, що раніше міністр молоді і спорту України Дмитро Булатов повідомив про те, що за його інформацією, "Таврія" і "Севастополь" вже отримали запрошення вступити у чемпіонат Росії. Нагадаємо, що в турнірній таблиці сімферопольці йдуть на останньому місці, а їхні земляки - 11-ті.

Примітно, що в одному з інтерв'ю півзахисник "Таврії" Олег Гуменюк зазначив, що ні в якому разі не погодився б міняти український паспорт на російський і щоб "Таврія" грала у чемпіонаті Росії. А досвідчений хавбек Максим Калініченко, який більшу частину своєї кар'єри провів у московському "Спартаку", назвав таку перспективу "нісенітницею". !zn

Читайте також:

Ультрас "Дніпра" і "Севастополя" провели у Дніпропетровську марш проти відокремлення Криму

"Севастополь" повернув тренера, з яким три роки тому вилетів у першу лігу

Аргентинський футболіст самовільно покинув розташування "Металіста"

Луческу підтримав ідею проведення спільного чемпіонату України та Росії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі