У НХЛ розглядають Кубок світу як реальну альтернативу ЧС

Поділитися
У НХЛ розглядають Кубок світу як реальну альтернативу ЧС Збірна Канади виграла Кубок світу в 2004 році, і через 12 років залишається головним фаворитом © rationallibertariancorner.com
У національній хокейній лізі підтвердили відродження Кубка світу, в якому братимуть участь кращі гравці клубів Північної Америки. Вже відома дата старту і формат змагань.

Восени 2016 року в канадському Торонто відбудеться перший турнір відродженого Кубка світу з хокею, в якому візьме участь 8 команд.

Як і очікувалося, керівництво Національної хокейної ліги стримав свою обіцянку, і тепер вболівальники в Північному Америки будуть спостерігати за захоплюючими змаганнями кращих хокеїстів провідних світових націй.

востаннє Кубок світу проводився в 2004 році - тоді в змаганнях також брали участь 8 команд, проте в 2016 році вболівальники побачать змінений формат і принцип формування учасників.

Повідомляється, що з національних збірних на турнірі зіграють Канада, США, Швеція, Фінляндія, Чехія та Росія. А збірні Словаччини та Німеччини, які виступали в 2004 році і посіли останні місця у своїх подругруппах, складуть поряд з іншими представниками свого континенту збірну Європи. Крім німецьких та словацьких хокеїстів туди увійдуть данці, норвежці, швейцарці і можливо ще кілька національностей.

Читайте також: НХЛ не потрапила до п'ятірки найпопулярніших спортивних ліг США

До європейських і північноамериканських командам приєднається і збірна молодих гравців, складена з висхідних зірок Ліги (до 23 років).

Таким чином, в НХЛ сподіваються скласти реальну конкуренцію чемпіонату світу, які проводять в ІІХФ, і які вже давно не викликають серйозного інтересу з боку медіа, ТВ і вболівальників в США і Канаді. Завдяки тому, що Кубок світу буде проводитися НХЛ, до того ж до старту сезону, клуби будуть з легкістю відпускати своїх гравців на змагання збірних, чого не спостерігалося під час проведення ЧС.

А в світлі того, що майбутня Олімпіада відбудеться у Південній Кореї, яка істотно відрізняється від Північної Америки в часових поясах, а також ряду інших проблем, в НХЛ ще не визначилися, чи будуть відпущені провідні хокеїсти на ці змагання, і буде передбачений у календарі чемпіонату олімпійський перерву, як це було під час попередніх Ігор.

Так що для любителів красивого хокею альтернатива вже точно знайдена. Як буде з іншими - ІІХФ, збірними, які залишаться за бортом Кубка світу, а також їх уболівальниками, поки невідомо: як би то ні було, але їх інтереси - миноритарны, тому ними можуть нехтувати в ім'я бізнесу і шоу, що вже давно закладено в філософію НХЛ.

Читайте також: Шведський хокеїст вперше за 10 років пропустить матч своєї команди у НХЛ

Напередодні стало відомо, що нападник збірної України Руслан Федотенко вирішив спробувати свої сили в АХЛ. Український хокеїст підписав контракт з "Айова Уайлд". Втім, поки Федотенко не встиг дебютувати у своїй новій команді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі