У Москві помер легендарний хокейний тренер Віктор Тихонов

Поділитися
У Москві помер легендарний хокейний тренер Віктор Тихонов Віктор Тихонов помер в Москві на 85-му році життя © tacopshq.com
На 85-му році життя обірвалося життя відомого у всьому світі фахівця, з яким пов'язані успіхи радянського хокею 1980-х. На рахунку Тихонова - безліч титулів, десятки взрощенний майстрів, а ще - кілька нововведень, які до цих пір використовуються в усьому світі.

Один з найтитулованіших тренерів 20-го століття, наставник збірної СРСР з хокею, московського ЦСКА Віктор Тихонов помер на 85-му році життя в Москві.

Тихонов отримав популярність і визнання наприкінці 70-х, коли прийшовши в московський ЦСКА з ризького "Динамо" він поступово створив непереможну команду, яка не знала рівних протягом наступного десятиліття.

Під його керівництвом ЦСКА 14 разів перемагав у Кубку європейських чемпіонів, а збірна СРСР здобула перемогу на 8 чемпіонатах світу, дві перемоги на Олімпійських іграх (1984, 1988). Після розвалу Союзу Об'єднана команда виграла і Олімпіаду-1992 в Альбервіллі - під керівництвом Тихонова там виступали і представники України - Дмитро Христич та Сергій Петренко.

При Тихонові свою яскраву спортивну життя почали такі відомі хокеїсти як В'ячеслав Фетисов, Олексій Касатонов, Володимир Крутов, Валерій Каменський, Сергій Макаров, Олександр Могильний, Павло Буре, Сергій Федоров і багато інших. Також Тихонову приписують і низку нововведень у тренерський процес - так ще будучи тренером ризького "Динамо" він ввів гру в чотири п'ятірки, тоді як до цього майже завжди тренери використовували у матчі за три зміни.

Читайте також: Помер знаменитий динамівець Андрій Баль

13 листопада в Києві обірвалося життя легендарного півзахисника київського "Динамо" Віктора Серебряникова. Найбільш плідна частину кар'єри футболіста припала на 1960-ті, коли він допоміг динамівцям завоювати перше чемпіонство в СРСР.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі