У Мінспорту заявили про провокації з боку російських спецслужб

Поділитися
У Мінспорту заявили про провокації з боку російських спецслужб Жданов телефоном поспілкувався з фейковим президентом WADA © dsmsu.gov.ua
Пранкери з Росії розіграли Ігоря Жданова, але не змогли "витягнути нічого скандального".

У Міністерстві молоді та спорту України заявили про провокації з боку російських спецслужб. Таку заяву зробив міністр Ігор Жданов під час спільної прес-конференції із заступником директора Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Робом Кьолером.

"У ЗМІ вже є інформація про те, що російські спецслужби підготували масштабну провокацію і інформаційну атаку на WADA. Вже є новини про те, що на кремлівському телеканалі НТВ у цю суботу вийде програма "Дзвінок". Нібито пранкери розігрують президента WADA, керівника антидопінгового агентства США і міністра молоді і спорту Украины. Зокрема, мені дзвонив фейковий "президент WADA, сер Крейг Ріді", а йому - фейковий "міністр Жданов".

Для нас поява цього сюжету не стала несподіванкою. Дійсно, такий дзвінок був. Але витягнути з мене щось скандальне їм не вдалося. На провокаційне запитання, чи потрібно WADA допомогти з проблемними українськими спортсменами, я чітко відповів, що нікого покривати не буду. Є оригінальний запис цієї розмови, який спростує будь-який монтаж", - сказав Жданов.

Також Жданов заявив, що в СБУ вже почали розслідування цієї провокації. Кьолер у свою чергу зазначив, що WADA також зробить свої внутрішні висновки щодо цього інциденту, про які повідомить громадськості пізніше.

Нагадаємо, раніше Жданов заявив, що провів переговори з керівництвом WADA в особі президента Крейга Ріді, в ході яких було розглянуто питання про створення в Україні якісно нової, потужної антидопінгової лабораторії WADA - основній у Східній Європі. Як з'ясувалося, Жданов повірив відомим російським пранкерам.

"До Жданова приїжджала справжня делегація Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). І, мабуть, вони його засмутили, сказавши, що увесь це час він вів переговори не з президентом організації, а з нами. Тобто він повірив, що глава WADA може говорити з акцентом по-російськи, що говорить про його непрофесіоналізм", - сказав пранкер Олексій Столяров, більш відомий як "Лексус".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі