У "Металісті" незадоволені рішенням про догравання матчу з "Дніпром"

Поділитися
У "Металісті" незадоволені рішенням про догравання матчу з "Дніпром" У "Металісті" виступили проти продовження чудового футбольного дійства © moskva.com
Харківський клуб критично сприйняв рішення Прем'єр-ліги дограти перерваний поєдинок 12-го туру, в якому на момент зупинки їх суперник вів у рахунку.

Харківський "Металіст" звернувся до Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України у зв'язку з рішенням Прем'єр-ліги дограти перерваний матч 12-го туру чемпіонату проти "Дніпра".

На думку харків'ян, рішення може створити небезпечний прецедент, коли неготовність того чи іншого стадіону приймати матчі національних змагань, і відповідно відсутність будь-якої відповідальності за подібні ситуації, перетворюється на засіб маніпуляції.

"Ми ще раз звертаємо увагу громадськості, Федерації Футболу та Прем'єр-ліги на неприпустимість подібних ситуацій - адже рішення про догравання матчу порушує Регламент Всеукраїнських змагань з футболу серед команд Об'єднання професійних футбольних клубів України Прем'єр-ліга сезону 2013/2014 рр.", - сказано в заяві.

"Зокрема, варто мати на увазі, що делегат матчу в своєму рапорті про ситуацію не згадував про якийсь форс-мажор, а, навпаки, чітко вказав, що працівники стадіону не змогли запустити систему резервного енергозабезпечення. Також у заяві ПАТ ДТЕК "Дніпрообленерго" сказано, що проблем з електроенергією на підстанції, що забезпечує харчування стадіону, не було - проблема зосереджена виключно на стадіоні Дніпро-Арена, працівники якого не змогли забезпечити безперервне энергобеспечение ні по основному джерелу, ні по резервному", - відзначили в "Металісті".

Нагадаємо, матч 12-го туру між "Дніпром" і "Металістом" так і не був відновлений після виходу команд на перерву. Коли гравці вийшли на поле, щоб продовжити протистояння за рахунку 2:1 на користь господарів, над ареною частково зникло освітлення.

Арбітр Анатолій Жабченко прийняв рішення відвести команди в роздягальні, а через деякий час резервні системи припинили свою дію, і стадіон занурився в морок. У кулуарах делегат матчу вирішив призупинити гру, а буквально через 10 хвилин після його рішення, освітлення було відновлено.

"Металіст" вимагав зарахувати технічну поразку супернику, але назавтра було прийнято рішення про догравання поєдинку.

"що Трапилося на "Дніпро-Арені" було не просто безневинним ексцесом - відключення освітлення створило серйозну загрозу безпеки для учасників матчу, офіційних осіб та вболівальників, присутніх на стадіоні. Запалені фаєри і петарди створили загрозу виникнення пожежі на знеструмленому стадіоні. Крім цього, гостьовий сектор з вболівальниками ФК "Металіст" піддався нападам з боку уболівальників ФК "Дніпро", і в темряві співробітники стадіону не могли припинити агресивну поведінку фанатів", - пояснюють свою позицію в "Металісті".

У зв'язку з цим, ФК "Металіст" звертається до КДК ФФУ і просить діяти в рамках Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Об'єднання професійних футбольних клубів України Прем'єр-ліга сезону 2013/2014 рр, на чіткому дотриманні якого ФК Дніпро наполягав перед проведенням матчу. ФК "Металіст" закликає органи футбольного правосуддя детально розібратися в ситуації, переглянути рішення Дирекції Прем'єр-ліги щодо матчу "Дніпро" -"Металіст", і не створювати небезпечний прецедент", - сказано в заяві.

Відзначимо, що раніше головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич розкритикував рішення про догравання, назвавши його антиспортивным. Попутно Маркевич звинуватив "Дніпро" у саботажі поєдинку, заявивши, що представники господарів всіляко затягували початок матчу.

"Чесно кажучи, за роки роботи в футболі я такого ще не бачив. Ажіотаж навколо "Металіста" виходить за всі рамки. Невже не можна просто грати у футбол, слідувати букві закону і дотримуватися регламенту", - зазначив Маркевич.

При цьому футболісти "Дніпра" ще в день гри відзначали, що були готові, а головне горіли бажанням продовжити з'ясовувати стосунки з суперником в чесній боротьбі. Зокрема, нападник дніпропетровської команди Євген Селезньов заявив, що глядачів позбавили свята.

"Я думаю, що делегати забрали сьогодні у людей свято. Не перемогу Дніпра чи Металіста, а свято людей. Хороша гра була, цікава. Замість того, щоб почекати ще 15 хвилин, вони відмінили гру, посилаючись на Регламент".

Нагадаємо, що час проведення доигровки буде встановлено пізніше: хоча знайти резервний день в умовах участі футболістів у матчах за збірну, а також матчів дніпропетровців в Лізі Європи, буде дуже важко. !zn

Читайте також:

"Динамо" розгромило донецький "Металург", забивши дев'ять м'ячів вперше за три роки

Матч Україна - Польща пройде при глядачах - покарання ФІФА призупинено

"Металіст" має намір подати апеляцію у Верховний суд Швейцарії на рішення CAS

Вболівальники "Динамо" і "Карпат" надіслали відкритий лист президенту ФІФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі