У фігурантів справи щодо розкрадань під час Євро-2012 проведені обшуки - Луценко

Поділитися
У фігурантів справи щодо розкрадань під час Євро-2012 проведені обшуки - Луценко При підготовці до Євро-2012 були вкрадені мільйони доларів © Сайт Євро-2012
Справа про розкрадання коштів на підготовку до турніру розслідується знову.

Вчора, 23 березня, відбулися обшуки у фігурантів справи щодо розкрадання коштів під час підготовки до чемпіонату Європи, який відбувся в Україні та Польщі у 2012 році. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Вчора провели десятки одночасних обшуків у фігурантів відновленої справи щодо розкрадань під час Євро-2012. Як показують вилучені документи - крали з розмахом.

Перший крок - заниження вартості при оформленні митних платежів. Наприклад, крісло, куплене за 78 доларів у виробника, оформляли ціною в 6 доларів. В результаті держава отримала перші мільйонні збитки.

Крок другий - те ж крісло проганяли по ланцюжку підставних фірм і продавали НСК "Олімпійський" вже за 189 доларів. На арені 70 050 місць. Завищення державних витрат склало близько 8 млн доларів.

Аналогічні схеми виявлені і в інших закупівлях", - написав Луценко.

Раніше повідомлялося, що майно і банківські рахунки НСК "Олімпійський" були арештовані через борги, сума яких сягнула двох мільярдів гривень.

Читайте також: НСК "Олімпійський" заарештували за борг понад 2 млрд гривень

Нагадаємо, в листопаді минулого року президент України Петро Порошенко підписав указ про підготовку до фіналу Ліги чемпіонів сезону 2017/18, який повинен відбутися на "Олімпійському".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі