У ФФУ заявили про єдність українського чемпіонату: кримських команд у чемпіонаті РФ не буде

Поділитися
У ФФУ заявили про єдність українського чемпіонату: кримських команд у чемпіонаті РФ не буде © ffu.org.ua
Федерація футболу України поширила заяву, в якій підкреслила, що футбольний чемпіонат є цілісним, самодостатнім змаганням. А головне - вже давно отримав визнання на міжнародній арені.

Федерація футболу України вперше офіційно відреагувала на події, пов'язані з проведенням незаконного референдуму у Криму, за результатами якого було оголошено про створення незалежної республіки.

На офіційному сайті організації з'явилася заява, в якій зроблено акцент на цілісності українського чемпіонату.

"Самостійний український футбол це те, чим пишається наша країна. Ми разом дуже довго йшли до тих результатів, які маємо зараз. Наші клуби - одні з кращих в Європі, а національна збірна входить до двадцятки кращих збірних світу", - йдеться в опублікованій заяві.

"Вітчизняний футбол - цілком самодостатній, а також дуже багато значить для всіх українців. Сьогодні ми є свідками ситуації у нашій країні, яка, на жаль, зачепила і футбол. Останні події у Криму вже змусили два українських клуби замислитися над своїм майбутнім. "Таврія" і "Севастополь" - це клуби, які регулярно доводили, що можуть на рівних грати проти еліти нашого футболу. Символічно, що саме "Таврія" здобула перше золото чемпіонату незалежної України.

Тому, у такий складний момент, ФФУ зробить все, що від неї залежить. Наша мета - об'єднати людей завдяки футболу. Ми впевнені, що незабаром українська Прем'єр-ліга дасть оцінку ситуації, і докладе максимум зусиль для стабілізації в УПЛ", - така офіційна позиція Федерації.

Нагадаємо, що вранці 18 березня у одному з російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що нібито у ФФУ не будуть втручатися у наміри "Таврії" та "Севастополя" перейти в російський чемпіонат. Раніше у кримських клубах відзначили, що можливий перехід під прапори футболу Росії буде розглядатися найближчим часом.

Перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов підкреслив, що поки немає офіційного звернення з приводу зміни кримськими командами футбольної "прописки". При цьому Попов запевнив, що ФФУ буде діяти в рамках правового поля.

"Як я прокоментую заяви панів Бойцана та Красильникова, які вже просто рвуться у Росію? Це їхня справа, яку вони беруть на себе, на свою совість і власну відповідальність. Що стосується їхніх намірів, тобто юридичні моменти, тонкощі, норми статутів ФІФА та УЄФА, а також регламентів ФФУ і РФС. Є дуже багато суто технічних аспектів, на вирішення яких піде багато часу... Втім, я як віце-президент ФФУ заявляю: ми ніколи не дозволимо клубу з Криму брати участь у першості РФ! Ми діємо у правовому полі міжнародних футбольних органів, а з тими, у кого інші орієнтири, справи не маємо", - заявив Попов в інтерв'ю виданню "Український Футбол".

Між тим, один із керівників самопроголошеної республіки віце-прем'єр Рустам Теміргалієв розповів російським ЗМІ про те, що один зі спонсорів "Таврії" Дмитро Фірташ припинив фінансування команди. !zn

Читайте також:

Платіні знову "пройшовся" по об'єднаному чемпіонату: Україна і Росія - окремі держави

Газзаєв все ще вірить в об'єднаний чемпіонат України та Росії: це не політичний проект

Ультрас "Дніпра" і "Севастополя" провели у Дніпропетровську марш проти відокремлення Криму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі