У ФФУ все-таки зважилися на перенесення фіналу Кубка України з Харкова

Поділитися
У ФФУ все-таки зважилися на перенесення фіналу Кубка України з Харкова © mykharkov.info
Після того, як в ситуацію втрутилося Міністерство внутрішніх справ, нове місце проведення головного матчу кубкового турніру вирішено визначити на засіданні Виконкому.

Фінал Кубка України-2013/14, який було заплановано на 15 травня в Харкові, не відбудеться.

Як повідомили українські ЗМІ з посиланням на представників Федерації футболу України, причиною скасування матчу в Харкові є міркування щодо безпеки глядачів.

"Як раніше заявляв президент Федерації футболу України Анатолій Коньков, безпека вболівальників під час проведення на території України футбольних матчів є пріоритетом ФФУ в організації змагань.

У зв'язку з тим, що ФФУ отримала листа від головного управління МВС в Харківській області, Анатолій Коньков прийняв рішення скликати засідання Виконавчого комітету з ініціативою переглянути варіанти проведення фінальний матч Кубка України сезону-2013/2014", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Примітно, що раніше представники Федерації стверджували, що необхідності в перенесенні матчу, про що просив міністр молоді і спорту Дмитро Булатов і українські вболівальники, не існує - фактично у ФФУ гарантували безпеку глядачів. На рішення ФФУ навіть не вплинув замах на мера Харкова Геннадія Кернеса.

Очевидно, що ситуація могла змінитися тільки після втручання у неї представників влади.

Нагадаємо, що одним з найбільш реальних місць проведення фіналу вважався Львів - політична і суспільна ситуація в західному регіоні країни значно надійніша за Донецьк, Одесу, Харків та Київ, які теж претендували на вирішальний матч. Тим більше, що Львів не було представлено командою на вирішальній стадії. Однак представники ФФУ проголосували за Харків.

Як би там не було, але представникам керівного органу українського футболу ще треба вирішити, де саме відбудеться вирішальний матч. Нагадаємо, що раніше поєдинок за Кубок проводили в Києві на НСК "Олімпійський", проте після закриття на реконструкцію стадіону ігри проводили в інших містах - Харкові, Сумах та Одесі і Полтаві. Львів же ще жодного разу не приймав подібні зустрічі.

Фіналісти Кубка визначаться 7 травня - в 1/2 фіналу зустрінуться "Динамо" і "Чорноморець", а також черкаський "Славутич" та "Шахтар". !zn

Читайте також:

У Запоріжжі не погодилися прийняти матч "Севастополя" - кримчани зіграють у Києві

Влада Севастополя заборонила проводити матчі Прем'єр-ліги у місті

ФК "Севастополь" може змінити прописку за наполяганням Вадима Новинського

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі