У ФФУ назвали термін дискваліфікації для Зозулі і Ротаня "мінімальним"

Поділитися
У ФФУ назвали термін дискваліфікації для Зозулі і Ротаня "мінімальним" Зозуля і Ротань атакували арбітра © ФК Зоря
Дніпропетровський клуб планує подавати апеляцію на рішення КДК.

У Контрольно-дисциплінарному комітеті Федерації футболу України прокоментували рішення дискваліфікувати гравців "Дніпра" Романа Зозулю та Руслана Ротаня на півроку, а Андерсона Піко - на п'ять матчів.

"Санкції за такого виду порушення передбачають відсторонення від участі в іграх на 12 місяців. Це не альтернативна санкція, вона затверджена дисциплінарними правилами і виконкомом ФФУ. Ми, розглянувши всі докази й пояснення гравців, знайшли можливим застосувати в даному випадку статтю 40, пункт 5 і скоротити термін до мінімального - 6 місяців", - сказав глава КДК Андрій Шумілов.

"Піко отримав 5 матчів, тому що цей епізод був чітко описаний Абдулою. Була бійка між Піко і Караваєвим, причому додатковий рапорт свідчить про те, що саме Піко неодноразово завдавав удари. Караваєв не був фігурантом справи, він активних дій не здійснював. Тому КДК не знайшов підстав, щоб Караваєв ніс якусь дисциплінарну відповідальність. З Піко було два епізоди: спочатку він вдарив на полі, а потім уже в підтрибунному приміщенні", - зазначив секретар КДК Ігор Грищенко.

У "Дніпрі" вже заявили, що будуть подавати апеляцію: "Покарання занадто суворе. Так що однозначно, я впевнений, що клуб буде подавати апеляцію. Ми будемо боротися за хлопців до кінця, оскільки вони не заслуговували такого суворого покарання. Все-таки резонанс у двох схожих історій вийшов дуже великим, а покарання різні - в одному випадку три гри, у іншому - півроку. Мені це незрозуміло", - сказав асистент Мирона Маркевича Сергій Нагорняк.

Нагадаємо, після матчу "Зоря" - "Дніпро", який завершився перемогою луганчан з рахунком 2:0, гравці "Дніпра" влаштували бійку на полі. Зозуля атакував арбітрів матчу, вдарив асистента головного рефері і спровокував конфлікт. Ротань стрибнув на ногу головному арбітру матчу Анатолію Абдулі. Піко ж вдарив Караваєва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі