У ФБР зацікавилися російським ЧС-2018

Поділитися
У ФБР зацікавилися російським ЧС-2018 ЧС-2018 повинен пройти в Росії, але в ФБР можуть засумніватися в цьому
Напередодні ФІФА заявила, що у розслідуванні, проведеному членом організації Майклом Гарсією, не виявлено порушень у процесі визначення країни-господині ЧС 2018 і 2022 роках. Однак поки що у справі не поставлена крапка.

Федеральне бюро розслідувань може зробити свій внесок у те, що чемпіонат світу з футболу в 2018 році буде перенесено з Росії до іншої країни.

13 листопада стало відомо, що у ФІФА не виявила порушень у процесі вибору господаря чемпіонатів світу 2018 і 2022 році - в Цюріху вважають, що Росія і Катар перемогли своїх конкурентів і отримали право провести мундіаль в чесній боротьбі.

Однак через кілька годин один з членів Комітету з етики ФІФА Майкл Гарсія, який власне і проводив розслідування подій грудня 2010-го, а раніше працював на прокурорської посади в США, заявив, що результати його праці були подали розголосу не в повному вигляді. Тому він заявив, що буде оскаржувати рішення ФІФА.

Трохи пізніше словами Гарсії зацікавилися в ФБР - як виявилося, організації займалася розслідуванням окремих видів діяльності ФІФА протягом декількох років. І зараз агенти мають намір отримати доступ до матеріалів, які назбирав Майкл Гарсія. Тим не менш, поки офіційні особи ФБР не коментують ситуацію.

Додамо, що спочатку на проведення ЧС-2018 претендувала Англія, однак у підсумку ця країна програла голосування Росії. Що стосується мундіалю-2022, то Катар обійшов у голосуванні США. Процес вибору країн-господарок проходив в один день, тому і розслідування стосується обох чемпіонатів.

Слід зазначити, що ЧС-2018 розглядався багатьма політиками, в тому числі і американськими сенаторами як елемент політичного опору агресії Російської Федерації.

На початку березня 2014 року американські сенатори Марк Кірк і Ден Коутс направили листа голові ФІФА Зеппу Блаттеру з проханням призупинити членство Росії у Міжнародної футбольної федерації і забрати у держави право проведення чемпіонату світу з футболу в 2018 році за окупації Криму.

Коутс і Кірк апелювали до статті 3 правил ФІФА, яка свідчить: "дискримінація проти країни, особистості або групи людей, на підставі расової, етнічної, національної, соціальної та інших ознак, може бути покарана дискваліфікацією або виключенням зі змагань".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі