Тренер: Дитяча школа «Динамо» має бути в кожному районі, а не лише в Кончі-Заспі та на Нивках

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© amherstaisle.com
Дитяча школа «Динамо» має організувати тренувальні бази в усіх районах Києва, щоб охопити малозабезпечених дітей, і створити мережу тренерів, які могли б відстежувати професійне зростання хлопців.

Про це заявив колишній головний тренер дитячої школи «Динамо» Анатолій Крощенко в інтерв'ю ZN.UA.

«Дві бази ДЮФШ на Нивках і в Кончі-Заспі не вирішують проблеми. Адже діти сьогодні справді в школу не йдуть - їх везуть. Мами й тата на машинах. Ті ж, кого привезти не можуть, залишаються неохопленими. Потрібно організовувати бази в районах. Створювати мережу тренерів, яким платитиме клуб і які не залежатимуть ні від батьків, ні від шкіл. Тим самим ми не тільки залучимо незаможних дітей, а й створимо багаторівневу мережу, де можна буде відстежити професійне зростання хлопчиків, не випускати їх із поля зору і, зрештою, поповнювати своїми основні команди», - сказав А. Крощенко.

Тренер Олександр Шпаков, який колись знайшов Андрія Шевченка на жеківському турнірі «Шкіряний м'яч», заявив, що дитяча школа «Динамо» втратила свій стиль через гонки за результатом.

«Ми втратили філософію „Динамо“. Стиль втратили. У школі часто йде не навчання, а муштра. Бо важливий результат. А якщо немає результату, то керівництво може притягти до відповідальності. Йде нагнітання ситуації, нервозність... Зрештою, ми навчили дітей налаштовуватися на перемогу й вигравати турніри. Але ми не даємо їм школи, що забезпечить перемогу дорослій коман­ді. Погляньте на нашу гру. Порівняйте її з європейською. Там гравці володіють м’ячем. Якщо немає техніки, немає тактики. Немає глобальної стратегічної перемоги клубу», - сказав Олександр Шпаков.

«Над хлопцями тяжіє виключно результат, а не можливість отримувати практику і професійно зростати. Звідси невиправдані навантаження на тренуваннях до ночі і формування комплексу переможеного. Що завдає серйозних психологічних і фізичних травм вихованцям», - заявив завідувач кафедрою футболу Національного університету фізичної культури та спорту Валерій Ніколаєнко.

Детальніше про інші проблеми дитячого футболу і, зокрема, школи «Динамо» читайте в статті Інни Ведерникової «Футбол. Дитяче питання» у свіжому випуску «Дзеркала тижня».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі