Тенісистка Еліна Світоліна встановила черговий рекорд у рейтингу WTA

Поділитися
Тенісистка Еліна Світоліна встановила черговий рекорд у рейтингу WTA © frontzmin.ua
Українка піднялася на найвище місце у своїй кар'єрі. Найближчим часом підйом 19-річної спортсменки у списках табелі про ранги продовжиться.

Українська тенісистка Еліна Світоліна у новому рейтингу WTA займає 38-ме місце завдяки досить вдалому виступу на Austrlian Open, де вона пройшла до третього кола і набарала відповідно 130 очок.

Для 19-річної спортменки - це найвище досягнення. Раніше для неї рекордом було 39-те місце в табелі про ранги.

Нагадаємо, що у 2013 році Світоліна увійшла в історію українського тенісу як наймолодша тенісистка, якій вдалося потрапити до топ-70. За кілька місяців їй вдалося піднятися на 30 позициций у рейтингу і закріпитися серед п'ятидесяти кращих тенісисток світу. Сама ж Світоліна планувала ще до кінця року піднятися до топ-30.

27 січня Світоліна візьме участь у турнірі у Парижі, де її суперницею у першому колі стала 14-та ракетка світу Роберта Вінчі з Італії.

Зазначимо, що Світоліна виявилася єдиною українкою у топ-100. Леся Цуренко через виліт з Відкритого чемпіонату Австралії на стадії першого раунду опустилася на 36 сходинок і опинилася на 132 місці, втративши звання другої ракетки України. Між тим до заповітної сотні підібралася 21-річна Надія Кіченок, а її старша на рік Марина Заневська - 120-та.

Примітно, що у верхній частині рейтингу не відбулося жодних змін - американка Серена Вільямс впевнено лідирує, незважаючи на ранній виліт із Australian Open. Переможниця турніру китаянка На Лі - третя.

Що стосується рейтингу АТР, то перша ракетка України Олександр Долгополов залишається за межами топ-50 (53-тє місце), а Сергій Стаховський - 85-й. Перше місце як і раніше займає Рафаель Надаль. Наступний за ним серб Новак Джокович суттєво втратив у кількості залікових пунктів, відстаючи від іспанця на майже 4 тисячі бали.

Як і очікувалося, переможець Australian Open швейцарець Станіслас Ваврінка злетів на 3-тє місце рейтингу. !zn

Читайте також:

Тенісист Сергій Бубка повернувся у великий спорт після серйозної травми

Серена Вільямс стала 4-кразовою чемпіонкою підсумкового турніру WTA, завоювавши 57-й титул у кар'єрі

Іспанського тенісиста дискваліфікували на п'ять років за зв'язки з "російською мафією"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі