"Таврія" попросила перенести виїзд до Києва - команда залишається у Туреччині

Поділитися
"Таврія" попросила перенести виїзд до Києва - команда залишається у Туреччині © boksopasaulis.lt
Сімферопольський клуб зробив офіційну заяву з приводу майбутнього поєдинку з київським "Динамо", який раніше було перенесено з Криму до столиці України.

Сімферопольська "Таврія" зробила офіційну заяву, в якій просить розглянути можливість перенесення матчу в Києві з місцевим "Динамо" на більш пізній термін.

Підставами для перенесення сімферопольці цілком очікувано називають нестабільну політичну ситуацію в Криму, а також тимчасове закриття аеропорту у столиці автономії.

"В цілях безпеки проведення матчів 21-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги та першості молодіжних команд між СК "Таврія" (Сімферополь) і ФК "Динамо" (Київ), які заплановані на 15 та 16 березня 2014 року, беручи до уваги досить складну суспільно-політичну ситуацію в АРК і в цілому в Україні і наполегливе побажання футболістів нашої команди та членів їхніх сімей, які дуже стривожені за життя та здоров'я своїх родичів - гравців "Таврії" - від можливих провокацій під час поєдинків, враховуючи закриття аеропорту Сімферополя і тимчасове обмеження у використанні повітряного простору Криму, клуб через обставини, не залежні від нас, позбавлений можливості перевезти в Україну команду, яка зараз тренується в Туреччині", - сказано у зверненні.

ТАКОЖ: "Таврія" може не приїхати до Києва на матч з "Динамо"

"Ці обставини керівництво СК "Таврія" розглядає як форс-мажорні. У зв'язку з цим, а також враховуючи виняткову соціальну роль "Таврії" в АР Крим, просимо розглянути можливість перенесення матчів 21-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги та першості молодіжних команд між СК "Таврія" (Сімферополь) і ФК "Динамо" (Київ), які заплановані на 15 та 16 березня 2014 року, на іншу дату".

Нагадаємо, що як тільки стало відомо, що чемпіонат України поновлюється 15 березня, Прем'єр-ліга і Федерація футболу України прийняла рішення провести домашній матч "Таврії" на полі суперника, тобто в Києві.

При цьому у сімферопольському клубі відзначили, що команда продовжує працювати у штатному режимі, незважаючи на політичні події у Криму. Також повідомлялося, що 5 березня кримчани полетіли до Туреччини, де продовжили готуватися до матчів Прем'єр-ліги.

Проте вже 13 березня у пресі з'явилася інформація, що керівництво "Таврії" готове розглянути перенесення поєдинку багато в чому через тиск проросійської верхівки Криму. Також, за даними газети "Сегодня", глава нелегітимного уряду Криму Сергій Аксьонов просто заборонив виїжджати "Таврії" до Києва - в день сепаратистського референдуму щодо відділення автономії від України, на його погляд, їхати до Києва було б недоцільно.

Також за інформацією видання, з наступного сезону ще одна кримська команда - ФК "Севастополь" - буде виступати у другій лізі чемпіонату Росії.

Відзначимо, що поки ані Федерація футболу України, ані Прем'єр-ліга не відреагували на заяву "Таврії". !zn

Читайте також:

"Таврія" і ФК "Севастополь" отримали запрошення в чемпіонат Росії

Луческу закликав розпочати футбольний чемпіонат для нормалізації ситуації в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі